In het hoogste gebouw van Hongkong

Hongkong 25 oktober 2014

Het International Commerce Centre is een hoogte van 484 meter het hoogste gebouw van Hongkong en het op 6 na hoogste gebouw ter wereld. De wolkenkrabber telt 108 verdiepingen en op de 100e verdieping bevindt zich het observatiedek ‘Sky100‘. Vanaf dit dek heb je een fenomenaal uitzicht over Hongkong. Tijd om een kijkje te nemen!

Na een flinke wandeling vanaf Hongkong Island en best wel wat zoeken naar de ingang van het reusachtige gebouw, komen wij aan bij de balie van Sky100. We kopen een ticket (van €18,-!) voor het observatiedek en vervolgens wordt ons vriendelijk de weg gewezen naar de lift. Deze lift wordt alleen gebruikt voor bezoekjes van het observatiedek, dus het is in één ruk naar de 100e verdieping. We stappen met nog een aantal toeristen in de lift en de deur sluit. Het cijfer van de actuele verdieping loopt steeds sneller op. Onze oren klappen zelfs dicht en al een minuutje later staan we op het observatiedek, 393 meter boven zeeniveau!

We stappen de lift uit en lopen direct richting de grote ramen. Sprakeloos kijken we naar beneden. Wow. We zijn allebei nog nooit in zo’n hoog gebouw geweest. De auto’s die door de straten rijden lijken wel mieren en de schepen in Victoria Harbour zijn net van speelgoed. Wat een diepte. We kijken ruim over de wolkenkrabbers die we tijdens onze wandeling nog zo overweldigend vonden. Het lijkt wel een grote maquette. Door de smog in Hongkong kunnen we niet oneindig ver kijken, maar een heel groot gedeelte van de stad kun je overzien. Op het dek is ook nog een barretje waar je wat kunt eten en drinken, maar dit vinden wij niet de meest gezellige plek en de prijzen zijn behoorlijk. Met een letterlijk én figuurlijk grootse ervaring op zak vertrekken we na een half uur weer naar beneden. Dat hebben we toch maar mooi weer meegemaakt!

Weetjes

Wist je dat dit gebouw…

  • Een totale oppervlakte van 356.838 vierkante meter heeft
  • 41 roltrappen telt
  • 83 liften heeft
  • De snelste lift een snelheid van 9 meter per seconde (32,4 kilometer per uur) kan bereiken
  • Een hotel met 312 kamers bevat
  • In 8 jaar is gebouwd
  • Naast de 108 bovengrondse verdiepingen ook 4 ondergrondse verdiepingen heeft

Wat is het hoogste gebouw waar jij ooit in bent geweest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op Travly