Persoonlijke update na wereldreis deel 1 | Alweer een week in Nederland

Djura

Twee weken geleden waren we nog volop bezig met onze duikcursus op Koh Tao, nu zijn we alweer een week terug in Nederland. Ik denk dat we al wel tientallen keren de vraag hebben gekregen hoe het is om terug te zijn in Nederland en hoe we terugkijken op het eerste deel van ons wereldse avontuur. Tijd om jullie bij te praten! :-)

De laatste dagen op reis

Nadat we onze PADI Open Water (beginnerscursus duiken) hebben behaald, gaan we op ons gemak terug richting Bangkok. Op dinsdag 19 juni vliegen we namelijk vanaf de Thaise hoofdstad terug naar Amsterdam. Na een lange reisdag komen we aan in Bangkok en slapen we nog één nachtje in de backpackerswijk Banglamphu. We doen drankjes met een klein groepje Nederlandse meiden in Rambuttri en kijken nog één keer onze ogen uit op het gekker dan gekke Khao San Road.

Voor onze laatste twee nachten hebben we gekozen voor een unieke accommodatie met infinity pool en uitzicht op de skyline van Bangkok. Aan het einde van zo'n reis mag je jezelf best een keer verwennen, toch? En daarbij komt dat Ronny en ik op 19 juni 8 jaar samen zijn! Die dag zitten we alleen maar in het vliegtuig, dus we vieren 'onze verjaardag' alvast een dagje eerder op deze fijne plek. En ik kan je zeggen: het uitzicht stelt niet teleur! Zo zie je Bangkok eens op een hele andere manier. Heel gaaf!

Een emotionele vliegreis naar Nederland

Dan is het toch echt zover. Ook al willen we het niet, we moeten nu toch echt terug naar Nederland. Het voelt enorm raar om afscheid te nemen van Azië en het rondreizende leven. Azië is in de afgelopen maanden echt wel als thuis gaan voelen en het backpacken en van plek naar plek trekken is ons leven geworden. En dat leven bevalt ons meer dan goed!

We weten niet goed welk leven ons in Nederland te wachten staat... Gaan we over een maand weer verder met rondreizen in Zuid-Amerika of wordt het voorlopig meer een 'ziekenhuis-in ziekenhuis-uit' leven? In het vliegtuig hebben we daarom best wel verdrietige momentjes. Het besef dat onze toekomst weer bepaald gaat worden door ziekenhuisuitslagen in plaats van door onszelf hakt er flink in.

Wij willen nog niet naar huis!

Maar we proberen het positieve van onze thuiskomst in te zien. We realiseren ons dat er in Nederland zoveel lieve mensen om ons heen zullen zijn. Natuurlijk is het fijn om te kroelen met familie en vrienden! Ook mogen we in Nederland weer genieten van lekkere wijnen, speciaalbiertjes, smaakvolle kazen, bitterballen en ga zo maar door. Dat wordt smikkelen! ;-)

Bijkletsen en -kroelen

Op Schiphol worden we opgewacht door onze fantastische familie. Wat hebben we een bewondering voor hen! Ondanks dat ze ons gemist hebben terwijl wij weg waren, willen ook zij het liefste dat we doen waar wij het gelukkigste van worden. Ook voor hen is onze thuiskomst best wel dubbel. Iedereen realiseert zich goed wat de reden is van onze terugkomst en de spanning neemt steeds meer toe.

Een warm ontvangst op Schiphol

Toch is het ook heel fijn om weer samen te zijn. We vertellen honderduit over onze belevenissen en willen natuurlijk ook weten wat er thuis allemaal gebeurd is. Afgelopen weekend vierde ik mijn verjaardag en zagen we veel van onze vrienden en vriendinnen weer. Zo leuk! Vandaag gaan we een dagje naar Utrecht vanwege mijn papa's verjaardag. Genoeg leuke dingen dus!

Het beste verjaardagscadeau ooit: een fotoboek van wereldreis deel 1

De ziekenhuis planning

Afgelopen vrijdag ben ik in het Erasmus MC geweest voor scans en bloedonderzoek. Met een flinke dosis tegenzin stapte ik de grote entreehal binnen. Niet fijn om hier weer te zijn... Gelukkig zijn de onderzoeken zo gepiept en mogen we het weer een paar dagen achter ons laten.

Morgen ga ik naar de leverchirurg. Dan zullen we meer horen over het effect van de behandeling die ik vlak voor de reis heb ondergaan (wegbranden van een levertumor, zie "Nog één hobbeltje en dan gaan wij op wereldreis") en hoe het er nu voor staat in mijn lever. Op 5 juli heb ik een afspraak met mijn hoofdbehandelaar en met hem zullen we het totaalplaatje bekijken en bespreken of er - naast de maandelijkse injecties - meer moet gebeuren. Hopelijk is het allemaal stabiel gebleven en kunnen we die avond een vliegticket naar Colombia boeken!

Fingers crossed

Hoe we terugkijken op wereldreis deel 1? Als de beste tijd van ons leven! Het is waanzinnig om zoveel mooie dingen te mogen zien, leuke activiteiten te kunnen ondernemen, nieuwe ervaringen op te doen... En het is heerlijk om zoveel samen te zijn. We hebben nu best wel een beetje heimwee... Naar Azië en onze backpacks! ;-)

Fingers crossed dat we over een maand beginnen aan een nieuw avontuur: wereldreis deel 2!

Onze avonturen in Azië

Over onze dromen & uitdagingen

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Onze avonturen in buitenlandse ziekenhuizen

Een half jaar na onze wereldreis

Over afkicken, een ritme hebben & weer gaan werken

Zo voelt het om na een wereldreis van 15 maanden naar huis te gaan

Sri Lanka

Yes, het reisadvies voor Sri Lanka is aangepast!

Sri Lanka

Sri Lanka: een maand na de aanslagen

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen