7 leuke dingen om te doen bij Lake Taupo in Nieuw-Zeeland

Djura

Lake Taupo is het grootste meer van Nieuw-Zeeland en een heerlijke bestemming voor een paar dagen. Er is genoeg te doen rondom het schitterende meer dat trouwens net zo groot is als heel Singapore! Je kunt watervallen bezoeken, heerlijk picknicken rondom het meer, parachute springen en nog veel meer. Dit vinden wij aanraders!

Rijd over Highway 1 rondom Lake Taupo

Het meer zelf is natuurlijk de grootste highlight in de omgeving. Met een oppervlakte bijna 3x zo groot als Amsterdam is Lake Taupo absoluut indrukwekkend te noemen! Het enorme meer is ontstaan door een heftige vulkaanuitbarsting honderden jaren geleden. Naar alle waarschijnlijkheid was dit de grootste vulkaanuitbarsting ooit, heel het Noordereiland was bedekt met as!

Via State Highway 1 rijd je langs de oostkant van het meer. Je passeert kleine dorpjes en vooral enorm veel picknickplekken aan het water. Wedden dat je wel 5 keer stopt onderweg om te genieten van het mooie landschap?

Handig om te weten

  • Als je vanuit het zuiden komt, dan zie je Lake Taupo voor het eerst vanaf het dorp Motuoapa. Je kunt Highway 1 ruim 40 kilometer lang volgen tot je in Taupo komt. Dit is het bekendste en grootste stadje aan het gelijknamige meer. Over deze route doe je ongeveer 45 minuten, exclusief stops.
  • Wil je gratis kamperen aan het meer? Dat kan! Bij het Five Mile Bay Reserve vind je een grote kampeerplaats voor self-contained campers & campervans. Wij hebben hier twee nachten gestaan en dat beviel heel goed. Je zit binnen 10 minuutjes in Taupo! Is het vol bij het Five Mile Bay Reserve, dan kun je ook gratis kamperen bij het Hinemaiaia Reserve Carpark. Ook daar slaap je idyllisch aan het water!

Ga naar de Huka Falls

De Huka Falls liggen iets ten noorden van Lake Taupo en zijn een stop zeker waard. Het water wordt hier met een flinke kracht tussen een smalle kloof door gestuwd en valt tegelijkertijd een paar meter naar beneden. Wij kunnen alsmaar blijven kijken naar het kolkende water. De Huka Falls zijn helemaal gratis, tenzij je met een bootje naar de voet van de waterval wil. Dit kost je 39 New Zealand Dollar (NZD), omgerekend ongeveer 24 euro.

Kijk naar de ‘kokende aarde’ bij Craters of the Moon

Vlakbij de Huka Falls ligt het park Craters of the Moon. Er is hier zoveel activiteit in de aardbodem dat je overal stoom uit de bodem ziet komen. Bizar! Via een houten wandelpad loop je langs kraters, borrelende modderpoelen en sissende spleten. Bijzonder om te zien en het entreegeld (8 NZD €5) meer dan waard!

Hike de Tongariro Crossing

In de buurt van Lake Taupo ligt het Tongariro National Park. Hier vind je één van de populairste daghikes van Nieuw-Zeeland. Bij de Tongariro Crossing wandel je door vulkanisch landschap en uiteindelijk heb je uitzicht op Lake Taupo. Pas dan zie je hoe groot dit meer echt is! Het is een vrij intensieve hike (bijna 20 kilometer, veel klimmen & dalen), maar de schoonheid van het landschap is een goede compensatie voor de spierpijn! ;-)

Tijdens de Tongariro Crossing

Vulkanisch landschap op het Noordereiland Onze ervaring en tips voor de Tongariro Crossing

Pak een terrasje in Taupo

Naast alle activiteiten is Lake Taupo ook gewoon dé plek voor ontspanning. Het stadje Taupo is levendig en je vindt er leuke koffietentjes en cafés. Lekker wat drinken of lunchen met uitzicht over het meer, dat is het goede leven! :-)

Laat je budget een terrasje niet echt toe? Aan het water in Taupo kun je ook gewoon prima in het gras of op één van de bankjes zitten. Haal een drankje bij de supermarkt en je hebt net zo’n leuke middag! :-)

Leer alles over bijen en honing bij Huka Honey Hive

In Nieuw-Zeeland zijn ze experts in het maken van honing. Bij de Huka Honey Hive kun je meer te weten komen over bijen, honing en alle producten die ermee gemaakt worden. Je mag ook proeven, bijvoorbeeld van de honinglikeur.

Parachute springen boven Lake Taupo

Van kilometers hoog heb je pas écht een onvergetelijk uitzicht op Lake Taupo. Wanneer je kiest voor een parachutesprong bij het meer, weet je zeker dat je een mooie omgeving hebt én dat je niet teveel betaalt. Taupo is namelijk één van de “goedkopere” plekken in Nieuw-Zeeland om parachute te springen. - Goedkoop moet je in perspectief plaatsen, het is nog steeds een flinke smak geld! - Staat parachute springen nog op je bucketlist, dan is dit een ideale plek om het te doen!

Lake Taupo is een heerlijke bestemming in Nieuw-Zeeland voor een paar dagen. Of je nou juist actief wilt zijn of wilt ontspannen, op en rondom het meer vind je meer dan genoeg leuke mogelijkheden!

Onze ervaringen in Nieuw-Zeeland

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Nieuw-Zeeland

24 uur bij het schilderachtige Lake Tekapo

Nieuw-Zeeland

Waimangu Volcanic Valley of Wai-O-Tapu Thermal Wonderland?

Nieuw-Zeeland

Een must-visit in Rotorua: het Wai-O-Tapu Thermal Wonderland

Nieuw-Zeeland

Wat kost reizen in Nieuw-Zeeland?

Indonesië+1

Persoonlijke update vanuit Bali

Nieuw-Zeeland

Wellington: de speciaalbier hoofdstad van Nieuw-Zeeland

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen