Praktische informatie Chili

Vervoer in Chili

De infrastructuur van Chili is goed. Het is een enorm langgerekt land, meer dan 4.200 kilometer! Voor lange afstanden is het dan ook slim om te kijken of je een goedkope vlucht kunt boeken. Met de trein reis je vanuit Santiago naar Chillán, Concepción, Temuco, Puerto Varas en Puerto Montt. Het busnetwerk van Chili is erg goed. De bussen zijn comfortabel en rijden op tijd. Twee goede busbedrijven zijn Pullman Bus en Tur Bus. Tot slot kun je er ook voor kiezen om zelf een auto te huren en Chili te verkennen. Zo kun je ook op de afgelegen plekken komen. Weet echter wel dat je in het zuiden te maken kunt krijgen met winters weer waardoor wegen (tijdelijk) onbegaanbaar kunnen worden. Als je zelf gaat rijden is het dan ook verstandig om weerberichten in de gaten te houden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Klimaat in Chili

Atacama woestijn

In het noorden van Chili vind je de uitgestrekte Atacama woestijn. Dit is de droogste woestijn ter wereld. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een regenbui! In de woestijn kan het ’s nachts flink afkoelen, vooral van mei t/m augustus. Als je hier gewoon rekening mee houdt, dan kun je het gehele jaar door het noorden van Chili bezoeken.

Santiago

Chili ligt onder de evenaar en daardoor zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. In de periode van mei t/m augustus valt de meeste neerslag in het midden van Chili. De temperatuur is dan ook lager dan in de Chileense zomermaanden. Je bezoekt dit gedeelte van Chili daarom het beste van oktober t/m maart.

Merengebied

Het merengebied ligt ten zuiden van de hoofdstad Santiago, maar nog wel een stuk boven het koude Patagonië. Het gehele jaar door valt er neerslag. Van mei t/m augustus heb je de meeste kans op een bui. De temperaturen zijn het meest aangenaam tijdens onze winter, ofwel de zomer in Chili. Voor een bezoek aan het Merengebied kun je dan ook het beste reizen van oktober tot en met maart.

Patagonië

Patagonië ligt in het zuiden van Chili, dichtbij de Zuidpool. Het zal je dan ook niet verbazen dat het hier koud is! Het aantal millimeter neerslag is het gehele jaar door ongeveer gelijk. Je moet echter wel rekening houden met de winter in Chili, want dit is een koude periode met kans op winters weer. In de periode van mei t/m september heb je hier het meeste kans op. Wegen kunnen dan (tijdelijk) onbegaanbaar worden. Patagonië kun je daarom het beste bezoeken in de relatief milde maanden van oktober tot en met maart.

Visum voor Chili

Als Nederlander heb je geen visum nodig voor Chili. Je mag zonder visum maximaal 90 dagen in het land verblijven. Het is wel belangrijk dat je bij aankomst een stempel in je paspoort krijgt. Als je deze niet hebt, kan dat problemen opleveren als je het land wilt verlaten. Daarnaast kan er bij binnenkomst gevraagd worden naar je retourticket.

 

Geldzaken in Chili

De munteenheid van Chili is de Chileense Peso (CLP). In vrijwel alle steden vind je geldautomaten. Niet alle pinautomaten zullen werken met iedere bankpas. Soms moet je daarom geld opnemen met je creditcard. In afgelegen gebieden kan pinnen lastig zijn. Zorg daarom voor voldoende contant geld.

Chili is vergeleken met landen als Peru en Bolivia duur. Echter in vergelijking tot Europa blijft Chili een goedkoop land. Voor 10 tot 12 euro slaap je in een slaapzaal. Voor een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer in een hostel betaal je 30 tot 40 euro per nacht. Als je samen reist, kun je deze kosten uiteraard delen en valt dit erg mee ten opzichte van de kosten van een bed in de slaapzaal.

De bus is veruit het goedkoopste vervoersmiddel in Chili. Je kunt hierbij rekening houden met 3 tot 5 euro, afhankelijk van de luxe van de bus, per uur in de bus. Als je heel Chili wilt zien, reken dan gemiddeld op 7 euro vervoerskosten per dag. In restaurants heb je een goede avondmaaltijd voor 6 tot 10 euro. Als je zelf kookt, zijn de kosten uiteraard lager. Een gemiddelde dagexcursie kost je ongeveer 30 euro. Als je bijzondere of extreme dingen wilt doen, zoals parachute springen, ben je meer geld kwijt. Gemiddeld zou je met een dagbudget van 45 tot 60 euro leuk kunnen reizen door Chili!

Slapen
Eten/drinken
Vervoer
Overig
Dagbudget p.p.
Budget
€11,-
€14,-
€10,-
€10,-
€45,-
Comfort
€19,-
€18,-
€14,-
€10,-
€61,-

Reisadvies voor Chili

Je kunt veilig door Chili reizen. In de grote steden moet je wel alert zijn op zakenrollers en diefstal. Daarnaast heb je in Chili kans op aardbevingen en je vindt er diverse actieve vulkanen. Daarom is het slim om het lokale nieuws in de gaten te houden. Het meest actuele reisadvies voor Chili vind je op de website van Rijksoverheid.

Santiago
Hoofdstad
Chileense Peso
Valuta
Spaans
Officiële taal
756.102km²
Oppervlakte
0
Inwoners
0
inwoners per km²

Goed om te weten

  • De Nederlandse ambassade is gevestigd in Santiago. Je kunt hen 24/7 bereiken via telefoonnummer +56 227 56 92 00.
  • Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A worden aangeraden bij een reis naar Chili. Of je verder vaccinaties nodig hebt, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Malaria komt in Chili niet voor, maar muggen kunnen wel andere ziektes overbrengen, zoals dengue. Laat je daarom voor je reis adviseren door een expert.

Populair op Travly