Wat kost een bezoek aan de tempelstad Angkor?

Djura

De Tempels van Angkor zijn bucketlist materiaal voor ongeveer iedere reiziger. Het grootste religieuze monument met de meest bijzondere en fotogenieke tempelruïnes stond bij ons in ieder geval heel hoog op het lijstje. Wel handig om te weten met welke kosten je rekening moet houden als je deze betoverende plek bezoekt. Wij zetten het voor je op een rij.

Ticketprijzen

Voor een bezoek aan de Tempels van Angkor heb je een toegangsbewijs nodig en dat is gelijk je grootste kostenpost. Je hebt de keuze uit een ticket voor 1 dag, 3 dagen of 7 dagen. De prijzen zijn respectievelijk $37, $62 en $72. Deze prijzen gelden trouwens alleen voor buitenlandse bezoekers. Cambodjanen kunnen de voor hen heilige plek gratis bezoeken, wat iets goeds is volgens mij!

Het is verstandig om eerst te bedenken welke tempels je graag wilt zien en hoeveel tijd je wilt doorbrengen in de tempelstad. Wanneer je een ticket voor meerdere dagen koopt, hoef je deze niet op aaneengesloten dagen te gebruiken. Het toegangsbewijs voor 3 dagen heeft een geldigheid van 10 dagen en als je kiest voor 7 dagen, dan heb je een maand de tijd om deze dagen te gebruiken.

Vervoer

De Tempels van Angkor liggen enkele kilometers buiten het stadscentrum van Siem Reap, dus je hebt een vervoermiddel nodig om er te komen. Maar dat is niet het enige, want Angkor is enorm groot. Lopen tussen de verschillende tempels is - zeker met de hitte - onmogelijk. Je kunt een fiets of scooter huren, een tuktuk chauffeur regelen of met een georganiseerde tour met minibus of touringcar meegaan.

Een fiets huren is de goedkoopste, maar ook de vermoeiendste optie. Houd er rekening mee dat de afstanden niet klein zijn en dat alleen al het bezoeken en beklimmen van de tempels in de brandende zon vrij pittig kan zijn. Er zijn tal van plekken waar je een fiets kunt huren en een gangbare prijs hiervoor is 1 tot 2 dollar per dag.

Een scooter is al wat relaxter en nog steeds heel betaalbaar. Denk aan 6 tot 10 dollar per dag voor de scooterhuur. Officieel is het voor toeristen niet toegestaan om een voertuig te besturen binnen het Angkor Park, maar het lijkt (op dit moment) niet echt gehandhaafd te worden. Wij hebben verschillende mensen gesproken of gezien die zelf met de scooter rond reden en de tempels op die manier hebben bezocht.

Een tuktuk is een comfortabelere optie om de tempelstad te verkennen. Overal in het stadscentrum staan tuktuk chauffeurs waarmee je afspraken kunt maken over één of meerdere dagen rondrijden in Angkor. Een gangbare prijs voor een dag is tussen de 15 en 20 dollar. Deze prijs is per tuktuk en niet per persoon. Vaak wordt er 5 dollar meer gerekend als je zonsopkomst wilt zien en reken erop dat je 5 tot 10 dollar meer betaalt als je ook naar de tempel Banteay Srei wilt, aangezien deze zo'n 25 kilometer van de andere tempels verwijderd ligt.

Een georganiseerde tour is de duurste manier om de tempelruïnes te ontdekken. Vaak krijg je hier een gids bij en ga je met een auto, minivan of touringbus van de ene naar de andere tempel. De prijs die je betaalt is o.a. afhankelijk van de groepsgrootte en de tempels die je bezoekt. Denk aan bedragen van 15 tot wel 30 dollar per persoon. Dit is dan vaak niet enkel voor het vervoer, maar bijvoorbeeld ook voor de informatie die je krijgt van een gids.

Cambodja

Alle vervoersopties op een rij

Eten & drinken

Tijdens een dag in Angkor moet je uiteraard eten en vooral goed drinken. Bij vrijwel iedere tempel staan kraampjes waar je koude drankjes kunt kopen voor minder dan 1 dollar. Het eten is wel wat duurder dan je gewend bent in Cambodja. In een restaurant in Angkor betaal je al snel 6 dollar voor een simpel gerecht. Een fruitshake, smoothie of ijskoffie kost je zo'n 2 dollar, terwijl je dit op andere plekken voor 1 tot 1,5 dollar kunt krijgen.

Als je wilt besparen is het verstandig om zelf eten en drinken mee te nemen. Ik adviseer alleen niet om teveel drinken mee te nemen, omdat je er de hele tijd mee moet sjouwen en het wordt alleen maar warm. Een ijskoud drankje na een paar uur tempelhoppen is echt geen overbodige luxe! Wel is het slim om wat tussendoortjes of wellicht sandwiches mee te nemen vanuit de stad. Zo bespaar je weer een paar dollar!

Onze uitgaven voor Angkor

Wij kozen voor een 3-daags ticket (wat ik ook echt zou aanraden!) en hebben alledrie de dagen gebruik gemaakt van een tuktuk chauffeur. In totaal bezochten we 15 tempels, zagen we de zonsopkomst bij Angkor Wat en de zonsondergang bij Pre Rup en betaalden we onze tuktuk chauffeur 52 dollar. Het totaalbedrag voor het ticket en vervoer komt dan dus uit op 114 dollar, ofwel 57 dollar per persoon. En dat voor 3 dagen en zo'n bijzondere plek. Best betaalbaar, toch?

Wij hebben slechts 1 keer gegeten in de tempelstad en namen de andere keren zelf eten mee. Dat scheelt een hoop, want die ene lunch was al 12 dollar. Wel kochten we regelmatig koude flesjes water en af en toe een ijskoffie, blikje fris of een fruitshake. Gemiddeld gaven we met zijn tweeën 11 dollar per dag uit aan eten en drinken.

Totale uitgaven voor Angkor

Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. Als je steeds kiest voor de goedkoopste optie (ticket voor 1 dag, fiets huren en zelf eten & drinken meenemen), dan zul je zo'n 45 dollar kwijt zijn voor je dagje Angkor. Voor 3 dagen zou ik rekening houden met 80 tot 100 dollar per persoon.

De ultieme gids voor een onvergetelijk bezoek aan de Tempels van Angkor

Dit zijn de mooiste tempels van Angkor

Route voor 1, 2 en 3 dagen Zó vermijd je de drukte bij de Tempels van Angkor

Vervoer bij de Tempels van Angkor

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Cambodja

De ultieme gids voor een onvergetelijk bezoek aan de Tempels van Angkor

Cambodja

Dit zijn de mooiste tempels van Angkor

Cambodja

Zó vermijd je de drukte bij de Tempels van Angkor

Cambodja

Vervoer bij de Tempels van Angkor

Cambodja

Wat kost backpacken in Cambodja?

Vietnam

Wat kost reizen in Vietnam?

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen