Doen in Bogota: bewonder de street art tijdens de Graffiti Tour

Djura

Wereldreis deel 2 is begonnen, we zijn aangekomen in Bogota! Veel reizigers kiezen ervoor om de Colombiaanse hoofdstad snel achter zich te laten en door te reizen, maar wij vinden het wel fijn om op ons gemak aan de reis te beginnen. En dus blijven we een paar nachtjes in Bogota. De stad heeft iets kenmerkends: je ziet overal graffiti. Soms simpele 'tags', maar regelmatig ook ware kunstwerken! Tijdens de Graffiti Tour kom je langs de mooiste straatkunst en krijg je wat meer achtergrond bij de kunstwerken en hun betekenis. Een aanrader!

Gisterenavond hebben we nog even snel twee plekjes gereserveerd voor de Graffiti Tour. Vanuit de wijk El Chapinero - waar ons hostel zit - nemen we een Uber naar de historische wijk La Candelaria. Om 10 uur verzamelt zich een grote groep toeristen op het plein en worden we verwelkomd door de gids. We gaan van start en hoeven eigenlijk maar een paar meter te lopen tot we bij het eerste kunstwerk aankomen. We zijn gelijk onder de indruk!

In de komende 2,5 uur wandelen we door de knusse straten van La Candelaria en kijken we werkelijk onze ogen uit. Wie vindt dat graffiti geen kunst is, moet maar eens naar Bogota gaan. Daarna zul je er vast anders over denken! De felle kleuren, bijzondere vormen en soms abstracte tekeningen zijn uniek én heel tof. Wat een talent hebben deze mensen!

Tijdens de tour krijgen we uitleg over de kunstenaar en ook over de betekenis van de graffiti. Je leert zo een hoop over Colombia en Bogota en wat er allemaal speelt in de stad. De geschiedenis van Colombia is op zijn minst bewogen te noemen en de street art neemt je mee naar belangrijke gebeurtenissen uit het verleden. Het is dus niet alleen tof om naar te kijken, maar de informatie die je erbij krijgt is ook nog erg interessant.

Over de Graffiti Tour

Op www.bogotagraffiti.com kun je vinden waar het verzamelpunt is en kun je gelijk je plekje reserveren. De tour wordt iedere dag gegeven om 10 uur en 2 uur. De tour is in principe gratis, maar een fooi wordt wel erg gewaardeerd. Het nadeel van de tour is dat de groepen soms erg groot zijn. Iedereen kan zich gewoon aanmelden, er zit geen maximum op de groepsgrootte. Wij waren met een groep van ongeveer 50 mensen en dan is een goede foto maken soms lastig.

Wil je enkel de street art zien en hoef je er niet veel achtergrondinformatie bij, dan zou je de graffiti ook op eigen houtje kunnen bekijken. Dan heb je niet zoveel mensen voor je staan als je een foto wilt maken. ;-) La Candelaria is sowieso een leuke wijk om rond te slenteren en je stuit waarschijnlijk vanzelf op een aantal indrukwekkende straatkunstwerken.

Of je nu zelf op pad gaat of met de tour mee gaat, ga in ieder geval de prachtige street art bewonderen. Eén van de leukste dingen om te doen in Bogota!

Meer blogs over Colombia

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Colombia

Een afwisselende reisroute door Colombia

Colombia

Wat kost backpacken in Colombia?

Colombia

San Agustín: een dorp met archeologische parken en hoge watervallen

Colombia

De Tatacoa woestijn wil je zien

Colombia

Het beste van Salento ontdekken

Colombia

Een dagje hiken naar de schitterende Cocora Vallei

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen