Doen in Bogota: bewonder de street art tijdens de Graffiti Tour

Colombia 24 juli 2018

Wereldreis deel 2 is begonnen, we zijn aangekomen in Bogota! Veel reizigers kiezen ervoor om de Colombiaanse hoofdstad snel achter zich te laten en door te reizen, maar wij vinden het wel fijn om op ons gemak aan de reis te beginnen. En dus blijven we een paar nachtjes in Bogota. De stad heeft iets kenmerkends: je ziet overal graffiti. Soms simpele ’tags’, maar regelmatig ook ware kunstwerken! Tijdens de Graffiti Tour kom je langs de mooiste straatkunst en krijg je wat meer achtergrond bij de kunstwerken en hun betekenis. Een aanrader!

Gisterenavond hebben we nog even snel twee plekjes gereserveerd voor de Graffiti Tour. Vanuit de wijk El Chapinero – waar ons hostel zit – nemen we een Uber naar de historische wijk La Candelaria. Om 10 uur verzamelt zich een grote groep toeristen op het plein en worden we verwelkomd door de gids. We gaan van start en hoeven eigenlijk maar een paar meter te lopen tot we bij het eerste kunstwerk aankomen. We zijn gelijk onder de indruk!

In de komende 2,5 uur wandelen we door de knusse straten van La Candelaria en kijken we werkelijk onze ogen uit. Wie vindt dat graffiti geen kunst is, moet maar eens naar Bogota gaan. Daarna zul je er vast anders over denken! De felle kleuren, bijzondere vormen en soms abstracte tekeningen zijn uniek én heel tof. Wat een talent hebben deze mensen!

Tijdens de tour krijgen we uitleg over de kunstenaar en ook over de betekenis van de graffiti. Je leert zo een hoop over Colombia en Bogota en wat er allemaal speelt in de stad. De geschiedenis van Colombia is op zijn minst bewogen te noemen en de street art neemt je mee naar belangrijke gebeurtenissen uit het verleden. Het is dus niet alleen tof om naar te kijken, maar de informatie die je erbij krijgt is ook nog erg interessant.

Over de Graffiti Tour

Op www.bogotagraffiti.com kun je vinden waar het verzamelpunt is en kun je gelijk je plekje reserveren. De tour wordt iedere dag gegeven om 10 uur en 2 uur. De tour is in principe gratis, maar een fooi wordt wel erg gewaardeerd. Het nadeel van de tour is dat de groepen soms erg groot zijn. Iedereen kan zich gewoon aanmelden, er zit geen maximum op de groepsgrootte. Wij waren met een groep van ongeveer 50 mensen en dan is een goede foto maken soms lastig.

Wil je enkel de street art zien en hoef je er niet veel achtergrondinformatie bij, dan zou je de graffiti ook op eigen houtje kunnen bekijken. Dan heb je niet zoveel mensen voor je staan als je een foto wilt maken. ;-) La Candelaria is sowieso een leuke wijk om rond te slenteren en je stuit waarschijnlijk vanzelf op een aantal indrukwekkende straatkunstwerken.

Of je nu zelf op pad gaat of met de tour mee gaat, ga in ieder geval de prachtige street art bewonderen. Eén van de leukste dingen om te doen in Bogota!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Bas en Els

    24 juli 2018 om 18:00

    Woooh wat een fantastische start van jullie wereldreis deel 2… prachtige kunstwerken vol mooie kleuren, als kunstliefhebber had ik hier graag bij geweest😍

Populair op Travly