5 tips voor een weekendje weg in de Veluwe

Djura

Reizen naar het buitenland wordt helaas weer steeds beperkter, maar gelukkig hebben we in Nederland ook genoeg mooie plekken. En om eerlijk te zijn, wij hebben van Nederland echt nog niet zoveel gezien! Tijd om daar verandering in te brengen. Wij gingen een lang weekend naar de Veluwe en het was heerlijk. Dit zijn onze tips voor een dagje of weekend in de Veluwe!

Scooteren door de natuur

Je kunt op enkele plekken (o.a. in Eerbeek of Rheden) een elektrische scooter huren en hiermee het Nationaal Park de Veluwezoom verkennen. Echt super leuk om te doen! Met maximaal 25 kilometer per uur tuf je (zonder lawaai, doordat de scooters elektrisch zijn) langs heidevelden en door de groene bossen. Stop zeker ook bij de Posbank. De glooiende heidevelden zijn terecht één van de hoogtepunten van het natuurgebied. Wij waren eind augustus bij de Posbank en die kleurt dan helemaal paars. Ziet er mooi uit!

Enne, je kunt ook wilde dieren tegenkomen tijdens je scootertocht. Wij zagen meerdere Schotse Hooglanders, soms wel heel dicht bij of zelfs op het pad. Met wat geluk zou je ook wilde zwijnen of herten kunnen zien!

Bezoek de Hanzesteden

Bij een weekend weg vinden wij het altijd het leukste om natuur af te wisselen met gezellige stadjes of dorpjes. Rondom de Veluwe liggen verschillende Hanzesteden die leuk zijn om te bezoeken, zoals Harderwijk, Hattem, Elburg en Deventer. Wij vonden vooral het kleine, lieflijke Hattem en Elburg erg sfeervol!

Wandel door de Sahara van Europa

Vlakbij Apeldoorn ligt het grootste stuifzandgebied van West-Europa, namelijk Kootwijkerzand. Het is een topplek voor een relaxte ochtendwandeling. Vanaf de stalen uitkijktoren van ruim 13 meter hoog krijg je een mooi uitzicht over de zogenaamde 'Sahara van Europa'!

Overnacht in een tiny house

Wij hadden voor ons lange weekend in de Veluwe een tiny house geboekt. Zo leuk! De uitdrukking 'klein maar fijn' past perfect bij een tiny house. Het is lekker knus en toch heb je alles wat je nodig hebt. En die van ons (Tiny House nr. 18 op Droompark Beekbergen) was ook nog eens erg leuk ingericht. Hier kregen wij echt het vakantiegevoel!

Fiets door Nationaal Park de Hoge Veluwe

Helaas was het grijs en regenachtig op de dag dat wij dit wilden doen, maar we houden het op ons wensenlijstje voor een volgende keer. In Nationaal Park de Hoge Veluwe kun je namelijk, na het betalen van het entreegeld, gratis gebruik maken van fietsen om de omgeving te verkennen. Lijkt me een erg mooie plek voor een ontspannen fietstochtje!

Een hele leuke regio in Nederland

De Veluwe is een hele fijne vakantiebestemming in Nederland. Het is er groen, rustig en zit vol met mooie natuurgebieden, maar tegelijkertijd kun je ook de gezelligheid opzoeken in de winkeltjes of op de terrassen van de stadjes in de buurt. Een goede combi!

Meer leuke bestemmingen in Nederland

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Oostenrijk

Rijd de Grossglockner Hochalpenstrasse met de motor

België

Onze tips voor een fantastische motorvakantie in de Ardennen

Portugal

12 tips voor de leukste plekken in Cascais en de omgeving

Zwitersland

Motor rijden over Zwitserse bergpassen

Zwitersland

Ticino: het Italiaanse deel van Zwitserland

Nederland

Met de camper door Nederland

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen