Chili

Van de droogste woestijn ter wereld in het noorden tot besneeuwde bergtoppen in het zuiden. In dit langgerekte land is de natuur afwisselend en overweldigend. Uitgestrekte vlaktes, diepblauwe meren, enorme vulkanen en spuitende geisers laten je je als mens even heel klein voelen. In bijna 5.000 kilometer rijd je langs alle highlights van het noorden naar het zuiden. De ultieme roadtrip voor avontuurlijke reizigers!

Praktische informatie Chili

Blogs over Chili

0

Wat kost backpacken in Chili? | Alles over prijzen en een reëel dagbudget

Als je gaat reizen in Chili, val je van de ene verbazing in de andere. De natuur is hier overweldigend mooi! Doordat Chili beter ontwikkeld is dan andere populaire reislanden in Zuid-Amerika (zoals Colombia, Peru en Bolivia), kost reizen door dit langgerekte land wel wat meer dan je waarschijnlijk gewend bent in Zuid-Amerika. We vertellen je welke kosten je kunt verwachten als je een rondreis door Chili gaat maken én we geven je handige tips om wat geld te besparen!

1

Met een campertje door het Merengebied in Chili | Zo leuk!

Met prachtige watervallen, vulkanen, meren en bergen is het Merengebied in Chili een absolute must see te noemen. En wat is nou leuker dan zelf door dit waanzinnige landschap te rijden én op de mooiste plekjes te overnachten? Een week lang mochten we met een gehuurd campertje genieten van deze idyllische natuur. Ik had onze reis in Zuid-Amerika op geen enkele andere manier af willen sluiten!

1

76 kilometer hiken door de bergen van Patagonië | Over onze W-Trek in Torres del Paine

Vier dagen lang liepen we met onze backpacks op onze rug door de ruige landschappen van Torres del Paine. We zagen gletsjers, bergtoppen en meren zoals we ze niet eerder gezien hadden. De natuur is hier in één woord overweldigend! Maar, je moet er wel wat voor over hebben. De W-Trek is zwaar. Je legt veel afstand af, moet bijna constant klimmen en weer afdalen en dan krijg je ook nog eens te maken met de grillen van het weer in Patagonië. We waren dan ook meer dan trots op onszelf toen we het laatste en beroemdste uitzichtpunt in het nationaal park bereikten: Mirador Las Torres!

Beziens­waardigheden Chili

Atacama woestijn

Chili

Laguna Chaxa

Chili

Valle de Colchagua

Chili

Torres del Paine

Chili