Hiken naar Devil’s Bridge in Sedona | De verschillende routes, onze ervaring en handige tips

Djura

Eigenlijk is een roadtrip door Arizona niet compleet als je niet een paar dagen in het hike-paradijs genaamd Sedona bent geweest. In Sedona vind je bruinrode rotsen zo ver het oog reikt en tientallen hiking trails. Kiezen tussen alle hikes is best lastig, maar er is een hike die bovenaan op vele lijstjes prijkt: Devil’s Bridge. Wij trapten onze tijd in Sedona ook af met de hike naar Devil’s Bridge en dit is onze ervaring!

De verschillende routes naar Devil’s Bridge

Er zijn pakweg 3 mogelijke routes om bij Devil’s Bridge te komen. Voor de kortst mogelijke wandeling heb je een 4x4 nodig, want daarmee kun je over een brokkelige weg tot Devil’s Bridge Trailhead rijden. Het is dan nog maar 1,3 kilometer hiken tot je bij de beroemde brug van rotsen komt.

Maar lang niet iedereen heeft een 4x4 en dat betekent dat je hike iets langer wordt. Je kunt de wandeling bij Dry Creek Vista Trailhead beginnen en een kleine 2 kilometer over de 4x4 weg naar Devil’s Bridge Trailhead lopen, maar deze weg is saai en erg stoffig. De trail vanaf Mescal Trailhead is net zo lang, maar veel leuker om te doen. Je wandelt dan namelijk tussen de lage begroeiing en kunt veel beter om je heen kijken naar de typische rotsformaties die Sedona zo geliefd maken. Een makkelijke keuze, toch?

Over de hike naar Devil’s Bridge vanaf de Mescal Trailhead

  • Start- en eindpunt: Mescal Trailhead
  • Route: Mescal Trail > Chuckwagon Trail > Devil’s Bridge Trail > dezelfde route terug
  • Afstand: 6,4 kilometer
  • Hoogtemeters: 167 meter klimmen en dalen
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
  • Benodigde tijd: 2,5 tot 3 uur, inclusief pauze bij Devil’s Bridge

Onze hike naar Devil’s Bridge

Vroege vogels

Parkeren is een uitdaging bij de hikes rondom Sedona en daarom staat onze wekker al vroeg op de dag van onze hike naar Devil’s Bridge. Nu profiteren we extra van het hebben van een camper, want wij kunnen gewoon eerst naar de parkeerplaats rijden, een plekje bemachtigen en dan op ons gemak de dag starten, ontbijten en ons klaarmaken voor vertrek. Ideaal! Als we rond kwart voor 8 arriveren bij de Mescal Trailhead, staan er al best wat auto’s geparkeerd, maar er zijn ook nog genoeg plekken vrij. Eerste missie van vandaag geslaagd!

Het is uiteindelijk half 9 als we vertrekken richting Devil’s Bridge. Het is nog fris (de nachten zijn koud in het woestijnachtige klimaat van Sedona), maar de zon doet al zijn best om ons op te warmen. We starten op de Mescal Trail en deze gaat vrij snel over in de Chuckwagon Trail. Het is ontspannen wandelen over de rode zandpaden tussen struiken en cactussen. Het is een makkelijke wandeling die vrij vlak is en dus hebben we alle tijd om te kletsen en in de verte naar de rode rotsformaties te kijken. Op dit deel van de hike komen we weinig andere mensen tegen en de andere wandelaars die we zien, komen juist terug gelopen. Er waren dus nog vroegere vogels dan wij! ;-)

Op naar Devil’s Bridge

Na een half uurtje bereiken we Devil’s Bridge Trailhead. Dit is het punt waar 4x4 auto’s en quads kunnen parkeren (alhoewel het parkeerplaatsje maar klein is) en iedereen verder moet met de benenwagen. Dit is ook de plek waar de trail samenkomt met de mensen die over het 4x4 pad zijn gekomen en het wordt vanaf hier dus gelijk wat drukker. Maar het is op een doordeweekse dag eind februari nog steeds prima te doen.

Na een paar honderd meter begint het pad wat te stijgen en het laatste stuk tot Devil’s Bridge is een steile klim. Onderweg zijn er wel een paar open plekken waar je een weids uitzicht over de omgeving hebt. Gaaf!

Als je eenmaal aan de steile klim begint, dan duurt het niet lang meer voordat je bij Devil’s Bridge bent. Een uur na ons vertrek vanaf de Mescal Trailhead zien we één van de bekendste fotospots van Sedona: Devil’s Bridge!

De fotospot van Sedona

De brug is mooi en leuk om te zien, maar dat is niet het enige waar we foto’s van maken. Het uitzicht eromheen is ook zeker de moeite waard! Er ontstaat trouwens van nature een rij (gelukkig niet heel lang) waarbij mensen elkaar de ruimte geven om alleen over de brug te lopen om foto’s te kunnen maken zonder anderen erop. Dat is fijn!

We merken dat sommige mede-hikers de brug best wel spannend vinden, terwijl hij eigenlijk niet heel smal is. Als Ronny op de brug gaat zitten met zijn benen over de rand, slaken sommige mensen een gilletje. We zijn benieuwd hoe zij zouden reageren als ze iemand op Kjeragbolten zien stappen! ;-)

Bij dit soort fotospots is het leuk om zelf foto’s te maken, maar het is altijd net zo vermakelijk om naar andere mensen te kijken die op de creatiefste manieren poseren voor hun Instagram fame. Een mooi moment om onze thermoskan erbij te pakken en een koffie met koekjes pauze in te lassen!

Terug naar Bruno

Nadat onze koffie en koekjes op zijn, wandelen we terug naar onze camper Bruno. Het is nu veel drukker bij Devil’s Bridge dan toen wij arriveerden en op onze terugweg zien we dat er nog veel mensen onderweg zijn om de bekende Sedona brug te zien. Waarschijnlijk was onze vertrektijd daarmee best een goede zet. Ik denk dat je de écht vroege vogels hebt die met zonsopkomst al bij Devil’s Bridge zijn en de mensen die zo rond een uurtje of 10 aan hun wandeling beginnen. Wij zaten er precies tussenin en hoefden geen uur in de rij om onze foto’s van Devil’s Bridge te kunnen maken. Gelukkig maar!

Tips voor de hike naar Devil’s Bridge

  • Als je wilt parkeren bij Dry Creek Vista Trailhead of Mescal Trailhead, zorg dan dat je er op tijd bent. Vooral in de weekenden is het hartstikke druk en kan parkeren een pain-in-the-ass zijn. Gelukkig is er een alternatief: van donderdag t/m zondag rijdt er een gratis shuttlebus vanuit Sedona naar het startpunt van de hike. In drukke periodes rijdt de shuttle zelfs elke dag. Je vindt hier alle informatie over de shuttle service in Sedona.
  • De zon is sterk in Sedona en op veel hikes heb je bijna geen beschutting. Bescherm jezelf goed tegen de zon met een pet of hoed en zonnebrandcrème. Neem ook meer dan genoeg water mee, zeker op hete dagen!
  • Goed om te weten: deze hike is gratis. Je hebt geen Red Rock Pass nodig voor de wandeling naar Devil’s Bridge.

Alles over reizen door de VS

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Verenigde Staten

Hike naar Observation Point voor een adembenemend uitzicht op Zion Canyon

Verenigde Staten

Aanrader: Seven Wonders Loop in Valley of Fire State Park

Verenigde Staten

Hiken door Boynton Canyon met een detour naar Subway Cave

Verenigde Staten

Birthing Cave in Sedona: must-do of tegenvaller?

Verenigde Staten

Wandelen bij Bell Rock en Courthouse Butte

Verenigde Staten

Cathedral Rock: een betoverende zonsondergang bij Sedona

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen