Wandelen bij Bell Rock en Courthouse Butte | De iconen van Sedona

Djura

Van grote afstand zie je de iconen van Sedona al voor je verschijnen. Door de grootte en vorm van de rotsformaties zul je Bell Rock en Courthouse Butte niet zomaar missen! Je kunt beide rotsformaties even snel bekijken vanaf een parkeerplaats, maar het is veel leuker om een rondje om Bell Rock en Courthouse Butte te wandelen. Je bent er nu toch!

Over Bell Rock en Courthouse Butte

Iets ten zuiden van het centrum van Sedona liggen twee van de bekendste rotsformaties van de omgeving: Bell Rock en Courthouse Butte. Deze rotsformaties liggen vlak bij elkaar en zijn een iconisch herkenningspunt in het landschap, vooral door hun grootte. Bell Rock steekt zo’n 150 meter boven de rest van het landschap uit en Courthouse Butte zelfs 300 meter. Daar kijk je niet zomaar overheen!

Bell Rock dankt zijn naam aan de vorm. Met een beetje fantasie lijkt dit Sedona-icoon op een bel. Waar Courthouse Butte zijn naam aan dankt is voor ons een raadsel. ;-)

Onze wandeling bij Bell Rock en Courthouse Butte

Eerst koffie

Vandaag beginnen we onze ochtend niet al te vroeg. We willen even bijkomen van onze hikes van gisteren - naar Devil’s Bridge en Cathedral Rock - en starten de dag op ons gemak. Toch arriveren we al rond 9 uur bij de parkeerplaats aan de noordzijde van de Bell Rock Loop, maar blijkbaar is dat aan de late kant. De parkeerplaats staat bomvol! Gelukkig is er nog een parkeerterrein aan de zuidkant van de Bell Rock Loop en daar vinden we wel een plekje.

Vanaf daar wandelen we naar het begin van de Bell Rock Loop. Dit pad maakt een rondje om de Bell Rock en zo kun je deze rotsformatie dus van alle kanten bekijken. Wij kiezen ervoor om met de klok mee te lopen. Het pad is makkelijk en slechts geleidelijk stijgend, maar ik heb er moeite mee deze ochtend. Misschien is mijn lijf nog moe van gisteren of moet ik gewoon nog wakker worden. Ik weet niet wat het is, maar het kost allemaal nogal veel energie. We besluiten daarom al snel een mooie plek op te zoeken en halen de thermoskan uit onze tas. Eerst koffie!

Bell Rock Climb

Dat blijkt een goede zet, want na een fijne koffiepauze in de zon is mijn lijf klaar voor de rest van de hike. Dat is maar goed ook, want we gaan de Bell Rock Climb doen. Daarmee ga je een heel stuk Bell Rock op, waardoor je een mooi uitzicht krijgt over de gehele omgeving. Het is even klimmen en op een gegeven moment zoeken waar je het beste naar boven kunt gaan op de grote en gladde rotsen, want een pad is er al snel niet meer. Maar het vinden van je eigen pad naar boven is juist leuk!

Vanaf Bell Rock hebben we nog beter uitzicht op Courthouse Butte. Ook zien we Cathedral Rock in de verte en we zien nog een lagere rotsformatie iets verderop. Vanaf daar kun je mooi naar Bell Rock en Courthouse Butte kijken. Laten we daar ook naartoe gaan! Nadat we maps.me op onze telefoon hebben gecheckt, blijkt deze kleine rots Baby Bell Rock te heten. Toepasselijk!

Cathedral Rock in de verte

Het uitzicht vanaf Baby Bell Rock

Het is niet lang lopen naar Baby Bell Rock en met een korte klim - opnieuw soms met handen en voeten - staan we al op de top. Leuk! Alhoewel het licht nu niet ideaal is en we op de schaduwkant van Courthouse Butte en Bell Rock kijken, is het toch een mooie plek om even rustig te zitten en te kijken naar alles om je heen. We weten zeker dat dit een toplocatie is voor zonsondergang!

Courthouse Butte Loop of toch niet?

We waren van plan om ook nog de Courthouse Butte Loop te wandelen. Deze trail loopt helemaal om Courthouse Butte heen. Aangezien de rotsformatie gigantisch is, is de Courthouse Butte Loop ook best lang. Inmiddels is het al half 12 - we hebben ook wel getreuzeld deze ochtend - en we vragen ons af of de gehele Courthouse Butte Loop veel toevoegt. Een groot deel van Courthouse Butte ligt in de schaduw en is daardoor minder aantrekkelijk.

We kiezen ervoor om onze krachten te sparen - er staan nog genoeg Sedona hikes op onze planning! - en het pad te volgen dat tussen Bell Rock en Courthouse Butte loopt. Dat blijkt een goede keuze, want het is juist leuk om tussen beide iconen te lopen en zowel links als rechts van je iets moois te zien.

Handige tips en info voor een wandeling bij Bell Rock en Courthouse Butte

  • Je vindt een parkeerterrein aan de noordkant van de Bell Rock Loop en aan de zuidkant van de Bell Rock Loop. De parkeerplaats aan de noordkant ligt iets dichterbij de start van de Bell Rock Loop en je komt direct aan de kant uit vanaf waar je ook de Bell Rock Climb kunt doen.
  • Bell Rock en Courthouse Butte worden mooi verlicht tijdens de zonsondergang. De beste plek om naar dit schouwspel van de natuur te kijken is Baby Bell Rock. Vanaf de noordelijke parkeerplaats ben je in een kwartiertje bij Baby Bell Rock.
  • Je hebt een Red Rock Pass nodig voor de wandelingen bij Bell Rock en Courthouse Butte. Deze koop je voor $5 per dag of $15 per week. Als je een America The Beautiful Annual Pass hebt, dan kun je die gebruiken en hoef je geen Red Rock Pass te kopen. Leg de pas voor de voorruit in je voertuig als bewijs van betaling.
  • Je kunt deze hike makkelijk combineren met de hike naar Cathedral Rock. De startpunten van beide hikes liggen vrij dicht bij elkaar, dus dat is handig!
  • De paden rondom Bell Rock en Courthouse Butte zijn makkelijk en voor iedereen goed te belopen. Voor de Bell Rock Climb zijn goede wandelschoenen met grip nodig, plus dat je niet bang bent om handen en voeten te gebruiken.

Alles over reizen door de VS

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Verenigde Staten

Aanrader: Seven Wonders Loop in Valley of Fire State Park

Verenigde Staten

Hiken door Boynton Canyon met een detour naar Subway Cave

Verenigde Staten

Birthing Cave in Sedona: must-do of tegenvaller?

Verenigde Staten

Cathedral Rock: een betoverende zonsondergang bij Sedona

Verenigde Staten

Hiken naar Devil’s Bridge in Sedona

Verenigde Staten

24 uur bij de Palo Duro Canyon

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen