In Pai móet je in een bungalow slapen | Wij testten 4 huisjes in de natuur

Djura

In en om het toffe Pai is de natuur wonderschoon. Om nog meer te genieten van de groene omgeving, kun je slapen in een simpele bungalow midden in de natuur. In Pai zijn er zoveel (kleine) parken met bungalows en huisjes dat je eigenlijk niet weet welke je moet kiezen. Wij verbleven 4 nachten in Pai en hebben iedere nacht in een andere bungalow geslapen. Natuurlijk delen we onze ervaringen van deze 4 slaapplekken met je!

Pai Klang Na

Wauw! De locatie van onze eerste bungalow is echt perfect. Via een houten loopplank kom je bij je huisje op palen midden in de rijstvelden. Je wordt omringd door bergen en het gezellige huisdier (de koe) houdt je gezelschap. Dit is écht genieten van de natuur. De bungalow is simpel ingericht, maar alles wat je nodig hebt is aanwezig. Het bijzondere aan de bungalow is de buitendouche. Douchen onder de sterrenhemel klinkt romantisch, maar de realiteit is ook dat je niet veilig bent voor de muggen. ;-)

Ondanks al deze positieve punten hebben we niet heel goed geslapen bij Pai Klang Na. Het kan natuurlijk pech zijn, maar we zijn een groot deel van de nacht wakker gehouden door dieren op en rond ons huisje. Ze liepen over het dak, knaagden aan de muren… Ze waren in ieder geval erg luidruchtig. Tja, dat is ook de natuur!

De service was heel goed. Onze gastvrouw heeft ons lief ontvangen en de belangrijkste bezienswaardigheden aangegeven. Het ontbijt dat inbegrepen was bij de kamerprijs was ook erg lekker!

Pai Klang Na

De koe bij Pai Klang Na

Via booking.com kun je jouw bungalow bij Pai Klang Na boeken.


Mont Goei Pai

Mont Goei Pai is een heel ander soort park. We hebben het hier over een echt huisje in plaats van een hutje en het park ligt aan een grotere weg. De stijl van het huis is niet onze smaak en wij vinden het geheel vrij sfeerloos. Het huis is groot, maar leeg. Dat maakt het niet echt gezellig helaas. Tijdens het inchecken worden we door een ongeïnteresseerd persoon naar het huisje gebracht en wordt er verder niets verteld of toegelicht. Gemiste kans!

Het voordeel is wel dat het huis echt groot is en het reuzebed slaapt heerlijk. Het is schoon, er zit een airco én ventilator in en de afstand tot het centrum van Pai is goed te doen. Er is dus eigenlijk niet echt iets mis met Mont Goei Pai, maar bijzonder is het ook niet. Voor deze prijs zou ik persoonlijk liever in het centrum van Pai verblijven.

Mont Goei Pai

Mont Goei Pai

Ontbijt bij Mont Goei Pai

Wil je slapen bij Mont Goei Pai? Boek je huisje via booking.com.


Huen Muang Pai

Bij Huen Muang Pai treffen we weer een heel leuk bungalowpark. In een groene omgeving staan diverse bungalows waar je bij binnenkomst verrast wordt door de frisse geur. De achterkant van de bungalow bestaat vooral uit glas en op de kleine veranda kun je heerlijk tot rust komen.

Het nadeel is dat deze bungalows wat verder van het centrum van Pai liggen en eigen vervoer is nu dus echt noodzakelijk. Er mist een klamboe, maar verder heb je alles wat je nodig hebt. Ook een koelkastje, altijd fijn! Voor deze prijs heb je een mooie accommodatie te pakken.

Huen Muang Pai

Huen Muang Pai

Huen Muang Pai

Enthousiast geworden van Huen Muang Pai? Je boekt eenvoudig een bungalow via booking.com.


Prilpai Guesthouse

Bij het Prilpai Guesthouse hangt een gemoedelijke sfeer. Het is kleinschalig en als je wat te drinken wilt kopen van het guesthouse, dan doe je het geld in een potje. Dat geeft een beetje de knusheid aan, wij houden daar wel van! Aan de voorkant van het huisje hangt een hangmat waar je lekker in kunt rusten na een vermoeiende dag in Pai. So far, so good.

Helaas is onze ervaring met Prilpai Guesthouse verder niet zo positief. In de badkamer hangt een muffe geur en in de avond verschijnen er door de hele kamer grote mieren. Ze lopen overal en het gaf me echt de rillingen om tussen dat ongedierte te moeten slapen. Van slapen komt het dus niet veel… Ondanks dat het park een leuke sfeer heeft en we goed zijn ontvangen, zouden wij door onze slechte nacht door de mieren hier niet meer terug gaan. Misschien hebben we net pech gehad, want op booking.com krijgt het guesthouse goede beoordelingen… Wanneer de hygiëne in orde zou zijn, dan heb je een prima slaapplek voor een aantrekkelijke prijs!

Prilpai Guesthouse

Je boekt een bungalow bij Prilpai Guesthouse via booking.com.


Wij hadden maar 4 nachten de tijd om leuke slaapplekken te testen, maar er zijn er nog veel en veel meer. De ene nog schattiger of idyllischer dan de ander. Heb jij nog een echte aanrader in Pai?

Meer blogs over Thailand

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Thailand

Onze ervaringen met duiken op Koh Tao

Thailand

Het leukste dagje uit vanaf Koh Tao: met de boot naar Koh Nang Yuan

Thailand

Uitkijken over het groene Krabi - Khao Ngon Nak Viewpoint

Thailand

24 uur in Khao Sok National Park

Vietnam

Travly's tip in Sapa: Luckydaisy's Buffalo House

Thailand

Wat kost backpacken in Thailand?

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen