Dit mag je niet missen in Chiang Mai | 8 must do’s

Djura

Chiang Mai is geliefd! En wij snappen wel waarom. De sfeer is relaxt, er zijn tal van leuke cafétjes en restaurants en volop activiteiten. Of je nu tempels wilt bezoeken of juist de natuur in wil, Chiang Mai heeft het! Het is na Bangkok de grootste stad van Thailand, maar het is veel minder massaal dan de Thaise hoofdstad. De gezelligheid vind je vooral in het ommuurde stadscentrum, waardoor het een beetje voelt als een groot dorp. Als je in Chiang Mai bent, dan moeten deze highlights sowieso op je lijstje.

Wat Chedi Luang

Deze tempel ligt midden in het centrum van Chiang Mai en dus ontkom je er niet aan om even een kijkje te gaan nemen. Nadat je je kaartje hebt gekocht, kom je eerst bij een modernere tempel vol goud en decoratie, maar je komt natuurlijk voor de historische tempel die daarachter ligt. De Wat Chedi Luang stamt uit de 14e eeuw en is behoorlijk groot. Fototoestel in de aanslag en knippen maar!

Door de jungle zoeven

Vanuit Chiang Mai sta je zo in de jungle. De perfecte manier om de jungle eens op een andere manier te ontdekken is door te ziplinen! Je zoeft van boomtop naar boomtop, over groene rijstvelden en langs dikke lianen. Het echte jungle gevoel dus én ook gewoon erg leuk om te doen. Wij hebben als een ware Tarzan en Jane door de jungle ‘gevlogen’ bij Eagle Track Zipline. Zij staan als beste aangeschreven in Chiang Mai en hebben een afwisselend parcours met touwbruggen, vrije vallen en lange ziplines. Echt leuk!

Smullen van Khao Soi

Khao Soi is hét gerecht van het noorden van Thailand en moet je zeker een keer proberen als je in Chiang Mai bent. Het is een goed gevulde, gele curry met gefrituurde eiernoedels bovenop. Je kunt dit bijna overal krijgen in Chiang Mai. Wij smikkelden van een goede Khao Soi bij Angel’s Secret.

Dwaal door de kleine straatjes van het stadscentrum

Het ommuurde stadscentrum is ongeveer 1,5 kilometer breed en 1,5 kilometer lang, dus alles is goed te belopen. Er zijn een aantal grotere straten waar je veel cafés en restaurants vindt, maar de leukste tentjes ontdek je eigenlijk als je door de kleine straatjes van Chiang Mai slentert. Op de meest onverwachte plekken kom je een gezellige plek tegen waar je een fantastische maaltijd of smoothie voorgeschoteld krijgt. Ga dus heerlijk dwalen en ontdek jouw favoriete verstopte parel!

Op de scooter naar de bergtempel van Chiang Mai

Op maar een paar kilometer van Chiang Mai ligt de bijzondere Doi Suthep tempel midden op een berg. Ook al heb je tijdens je reis door Thailand al genoeg tempels gezien, voor deze tempel moet je toch even tijd maken. En dat is vooral door het indrukwekkende uitzicht over de stad en de spectaculaire weg er naartoe! Er rijden tuktuks, taxi’s en busjes de berg op om je naar de tempel te brengen, maar het is veel leuker om een scooter te huren en zelf naar boven te rijden. De route is waanzinnig! Volop groen, lekker veel bochten en onderweg kom je langs uitkijkpunten en watervallen. De wegen zijn breed en goed onderhouden, dus voor een ervaren ‘scooteraar’ superleuk om te rijden!

Uitzicht over Chiang Mai

Streetfood, streetfood, streetfood

Wij zijn gek op streetfood! Het is super goedkoop en onwijs lekker. Zittend op een gammel plastic stoeltje aan een wiebelig tafeltje, dat heeft toch wel iets. ;-) In Chiang Mai kun je iedere avond genieten van streetfood bij de North Gate en de South Gate van de stadsmuur. Een spiesje van de barbecue, pad thai of fried rice, de keuze is aan jou!

Even iets eten van thuis

Het Thaise eten is verrukkelijk, maar soms heb je gewoon zin in iets Westers. Als je langer door Azië reist, dan is een hamburger, frietje of pastaatje toch wel een welkome afwisseling. Die behoefte kun je perfect stillen tijdens de gezellige Ploen Rudee Market. Het lijkt een beetje op een foodtruck festival met allerlei verschillende karren en kraampjes en ’s avonds is er live muziek. Het ligt iets buiten het stadscentrum, maar die extra moeite wil je vast doen voor een heerlijk maaltje!

Sunday Night Market

Iedere zondag is er een mega grote markt in het centrum van Chiang Mai. Ook al ben je van plan niks te kopen, je komt altijd wel met iets thuis. Er zijn kraampjes met kleding, souvenirs, speelgoed, eten en ga zo maar door. De markt is echt groot, je kunt er makkelijk uren overheen lopen. Het toffe aan de markt is dat ook de locals hier hun spullen kopen. De markt is iedere zondag van 16:00 uur tot middernacht.

En dat is nog niet alles

Natuurlijk zijn er nog meer dingen te ondernemen in Chiang Mai. Er worden veel jungle trekkings aangeboden, waarbij je 1 of meerdere dagen in de jungle verblijft. Als je ook thuis van het heerlijke Thaise eten wilt genieten, dan kun je een kookles nemen en voor wie even wil ontsnappen aan de drukte van de stad is er de Chiang Mai Grand Canyon. Die ligt op 20 kilometer afstand van Chiang Mai en je kunt er een verkoelende duik nemen. Een echt diepe kloof is het niet, maar de rode kliffen en felgekleurde water maken het een fijne plek om te relaxen!

Wat mij betreft heeft Chiang Mai een ideale mix van cultuur, natuur en gezelligheid. De ene keer zit je in een hip koffietentje en de andere keer aan een smoezelig tafeltje bij een streetfood kraampje. Die variatie is toch perfect?! :-)

Onze avonturen in Thailand

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Thailand

Onze ervaringen met duiken op Koh Tao

Thailand

Het leukste dagje uit vanaf Koh Tao: met de boot naar Koh Nang Yuan

Thailand

Uitkijken over het groene Krabi - Khao Ngon Nak Viewpoint

Thailand

24 uur in Khao Sok National Park

Thailand

Wat kost backpacken in Thailand?

Thailand

Een complete reisroute door Thailand

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen