De beste manier om het authentieke Bangkok te ontdekken | Op de fiets door Bangkok

Ronny

Aangekomen in het overweldigende Bangkok! Zoveel te zien, doen en ervaren, dus wat kies je dan? Voor alleen al de belangrijkste bezienswaardigheden heb je echt al meerdere dagen nodig. Zoveel tijd hebben we niet gepland in Bangkok en we willen graag iets van het leven van de locals zien. Zo komen we uit bij een fietstour georganiseerd door Co van Kessel Tours. Tijdens de 5 uur durende tour gaan we de andere kant van deze Aziatische metropool zien én ervaren. Wij zijn benieuwd!

Allerlei geuren & kleuren

De tocht start al om 7 uur ’s ochtends en dat is maar goed ook. Het is nu al heet! We worden enthousiast ontvangen door onze twee gidsen. Na een korte instructie pakken we onze gele fietsen en gaan we op pad! Co van Kessel is gevestigd in Chinatown en dat is dus de plek waar ons avontuur start. Je kijkt gelijk je ogen uit. Al fietsend door de smalle straatjes zie en ruik je van alles. Ondanks de vroegte is er al volop leven in Chinatown en op iedere hoek van de straat wordt in flinke pannen warm eten klaar gemaakt. Best heftige geuren in de vroege ochtend! ;-)

We raken niet uitgekeken. Ineens fietsen we over een markt waar grote bergen vlees en vis schoon gemaakt worden. ‘Mogen we hier wel fietsen?’ schiet even door ons hoofd. Blijkbaar is het geen enkel probleem, want iedereen gaat onverstoorbaar door met wat hij aan het doen is. Er wordt gelast, scooters worden gerepareerd en metaalbewerkers hebben bergen metaal liggen waarmee ze aan de slag gaan. We stoppen nog even voor een bezoek aan een Chinese tempel en gaan dan door naar het volgende gedeelte van Bangkok. We zijn wakker hoor! Chinatown prikkelt werkelijk al je zintuigen!

Tempel in Chinatown

Huh, is dit nog Bangkok?

Met een bootje nemen we onze fietsen mee over de Chao Praya Rivier en komen we in het gedeelte van Bangkok wat vroeger als hoofdstad fungeerde. Nu is het leven hier rustiger en relaxter. Dat merken we gelijk. De bevolking lacht en zwaait naar ons. Ze zijn minder gehaast. Er wordt minder getoeterd. Fijn!

Onze attente gids denkt onderweg overal aan. Regelmatig stoppen we even en worden we getrakteerd op koud water en een Thaise snack. Lekker! Na een bezoekje aan een tempel met daarin een 16 meter hoge gouden boeddha is het tijd voor het volgende onderdeel van de tocht. We nemen de longtailboot!

Van tevoren wist ik echt niet dat Bangkok zoveel kanalen en stroompjes heeft. Dit is met name in de wijk Thonburi wat ook wel het Venetië van het oosten genoemd wordt. Mensen wonen hier in huisjes op palen en verplaatsen zich hier niet met scooters en tuktuks, maar met kleine bootjes. Het is een gave ervaring om te zien hoe de mensen hier leven. Het verschil in comfort is groot. We varen langs vervallen, kleine hutjes, maar ook langs enorme villa’s.

Groener dan groen

Dan is het weer tijd om de fiets te pakken en het groene gedeelte van Bangkok te ontdekken. We fietsen over smalle paadjes tussen de bananenbomen en moeten krappe bochtjes maken. Het is even opletten geblazen, want onder het stenen pad is enkel water! Het is hier groen! En stil en relaxt. Je hoort niks, behalve wat geklets van de gezellige groep waar we deze mooie tour mee doen.

Als afsluiter worden we enorm verwend met een uitgebreide maaltijd. Bij een klein restaurantje aan het water staan er tal van smakelijke gerechten voor ons klaar. Met gevulde buiken én veel indrukken rijker nemen we de boot terug naar de locatie van Co van Kessel.

Must do in Bangkok

Wat is dit een gave tour! Je ziet zowel het chaotische Chinatown als het groene, rustige deel van Bangkok. Die afwisseling geeft je een goed beeld van de stad. En de tour is onwijs goed verzorgd. De gidsen zorgen constant voor een lach op je gezicht. Aan alles wordt gedacht, zodat je ook qua eten en drinken niks tekort komt. Een absolute aanrader voor iedereen die zich even wil wanen in het Bangkok van de locals!

Over Co van Kessel Bangkok Tours

Al meer dan 30 jaar geleden startte een Nederlander, Co van Kessel, als eerste met fietstochten in Bangkok. Sindsdien is het doel van de tochten altijd geweest om de verborgen wereld achter Bangkok te laten zien. In 2012 is Co van Kessel overleden, maar de tours gaan door! Co van Kessel Bangkok Tours is een absoluut begrip in de stad en geeft jou als toerist een uniek inkijkje in het authentieke en traditionele Bangkok. Er zijn meerdere fietstours waar je uit kunt kiezen. Van 3 tot 9 uur lang, aan jou de keuze! Op www.covankessel.com vind je van iedere tour een korte omschrijving en kun je jouw tocht gelijk boeken. Veel plezier!

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Thailand

Onze ervaringen met duiken op Koh Tao

Thailand

Het leukste dagje uit vanaf Koh Tao: met de boot naar Koh Nang Yuan

Thailand

Uitkijken over het groene Krabi - Khao Ngon Nak Viewpoint

Thailand

24 uur in Khao Sok National Park

Thailand

Wat kost backpacken in Thailand?

Thailand

Een complete reisroute door Thailand

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen