De 5 hoogtepunten van Namibië

Djura

Als je er wel wat voor voelt om te kamperen midden in de woestijn, wilde dieren wilt spotten en urenlang rond wil rijden zonder iemand tegen te komen, dan is Namibië jouw land! Wij zijn vanuit Zuid-Afrika door heel Namibië gereisd en hebben fantastische dingen gezien. Wat ons betreft zijn dit de 5 hoogtepunten.

Fish River Canyon

Wow, je ogen snappen gewoon niet wat ze zien. De Fish River Canyon is een mega grote kloof. Met een lengte van ongeveer 160 kilometer is dit na de Grand Canyon in de VS de langste canyon ter wereld. Erg indrukwekkend. Wij hebben op een bankje met een wijntje en een biertje hier lekker naar de zonsondergang zitten kijken. Zo rustig, zo mooi. Genieten gewoon!

Dune 45

Als je in de woestijn van Namibië bent, mag je Dune 45 echt niet overslaan. Met een hoogte van ongeveer 170 meter is dit één van de hoogste zandduinen. Je kunt de duin beklimmen om zo van het fantastische uitzicht te genieten. Neem wel water mee en je schoenen kun je beter beneden laten. De klim is zwaarder dan het lijkt! Het zand is zo los dat je moeilijk boven komt en daardoor redt lang niet iedereen de top. Tip: Vertrek voor zonsopkomst naar Dune 45 en zorg dat je erop staat als de zon opkomt. Kippenvel gegarandeerd!

Dune 45

Deadvlei

Deadvlei is vlakbij Dune 45 en ook zeker het bezoeken waard. Het is een droge vlakte met daarop bomen van meer dan 900 jaar oud! De bomen zijn niet gaan ontbinden door het droge klimaat. Het resultaat is een mysterieuze en interessante vlakte in de woestijn van Namibië.

Etosha National Park

Een bezoek aan Etosha kun je tijdens je reis door Namibië niet overslaan. Dit is één van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Etosha is een droog gebied waar veel wilde dieren leven, zoals olifanten, zebra’s, leeuwen en antilopen. In het park zijn drie fijne campings, zodat je vanuit daar mooie game drives kunt maken. Onze camping had zelfs een zwembad en die verkoeling was heel erg welkom!

Etosha National Park

Swakopmund

Voor een adrenaline kick ben je in Swakopmund aan het goede adres. Het is een toeristische stad in Namibië en er is genoeg te doen! Zo kun je op een plank van de megahoge duinen glijden (sandboarden), met een quad door de woestijn crossen of je springt gewoon van meer dan 3 kilometer hoogte uit een vliegtuig. Wat een heerlijk gevoel is dat! Het nadeel van Swakopmund is dat je in de avond wat meer op moet passen in verband met de veiligheid. Het beroven van toeristen gebeurt helaas geregeld en daarom raden we je aan om ’s avonds altijd in een groepje op pad te gaan.

Kortom, Namibië is de ideale bestemming als je gaat voor natuur en leuke activiteiten. Wij hebben deze reis via Shoestring gedaan, maar je kunt ook prima zelf door Namibië rijden. Veel wegen zijn er niet en verdwalen zal daarom niet snel gebeuren. ;-) Als je naar Namibië gaat, mag je deze hoogtepunten in ieder geval niet overslaan! Wat zijn jouw ervaringen met Namibië?

Wil jij ook op safari, naar de Fish River Canyon en Dune 45? Bekijk deze mooie reizen naar Namibië!
Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Botswana+3

De ultieme route door zuidelijk Afrika

Naar de zon in november: 8 stralende topbestemmingen

Zimbabwe

Oog in oog met de witte neushoorn

Zimbabwe

Bungeejumpen bij de Victoria Falls

Zimbabwe

Hoogtepunt van Zimbabwe: Victoria Falls

Botswana

Slapen op de oevers van de Okavangodelta

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen