Ronddwalen in een verlaten waterpark bij Hué

Djura

In Hué kun je naar de Verboden Stad, de keizerlijke citadel, tempels en graftombes van keizers. Volop historie dus! En toch kozen wij voor een hele andere bezienswaardigheid: een verlaten waterpark. We hebben maar een middagje de tijd in deze keizerstad en hebben zin in iets avontuurlijks en luchtigs. Over het spookachtige waterpark horen we alleen maar leuke verhalen. Laten we maar eens een kijkje gaan nemen!

Ho Thuy Tien, dat is de Vietnamese naam van het creepy waterpark. Jaren geleden is er miljoenen geïnvesteerd in de bouw van het park, maar nog voordat het open ging was de organisatie al failliet. De vrijwel voltooide gebouwen en glijbanen zijn gewoon blijven staan en zijn behoorlijk in verval geraakt. De natuur overwoekert sommige delen en overal is graffiti gespoten. Het geeft de plek een mysterieuze en spookachtige sfeer. Wel een spannende bezienswaardigheid lijkt me!

De ingang van het waterpark

In de drukke straten van Hué beginnen we aan onze rit richting het waterpark. Het is maar 8 kilometer rijden, dus we zijn er zo! Vooraf hebben we gelezen dat je bij de ingang 10.000 dong (nog geen €0,50) betaalt en dan het waterpark in mag. We zijn dan ook enigszins verbaasd als de ingang helemaal verlaten is en er borden hangen met de tekst 'no visitors'. Hmm... wat nu?

Niemand te bekennen...

We kiezen voor het avontuur en wagen het erop. We schuiven het hek een stukje opzij en rijden met onze scooter het park in. Nog geen 100 meter verder komt er iemand op een scooter die zich voordoet als bewaker naar ons toe. Hij geeft aan dat het park niet toegankelijk is en dat we moeten omkeren. Hij lijkt standvastig, maar als ik mijn portemonnee subtiel uit mijn schoudertasje haal, verandert er blijkbaar iets. We betalen 50.000 dong - waarschijnlijk teveel, maar we wilden niet onderhandelen en daarmee riskeren dat we er alsnog niet in mochten - en ineens is het allemaal in orde. Zo werkt dat hier in Azië. ;-)

Als we verder rijden, zien we al gelijk de grote draak die over het park uitkijkt. Het voelt echt wel een beetje spannend om hier te lopen. De muren zijn beklad, delen van het gebouw zijn afgebrokkeld, er komen draden uit het plafond en overal liggen glasscherven op de grond, afkomstig van de ruimtes die als aquarium zouden dienen. Vervallen is het absoluut! Af en toe hoor je iets ritselen en krijg je een spannend kriebeltje in je buik. Ondanks dat we 'gewoon' entree hebben betaald en we weten dat hier iedere dag wel backpackers komen, voelt het toch wat stiekem allemaal.

Gebroken aquaria

Bij de draak kun je met de trap helemaal naar boven, totdat je in de bek van de draak staat en uitzicht hebt over het meer. Het water is erg vies en het is moeilijk voor te stellen dat het anders een vrolijk waterpark was geweest.

Door de donkere gang naar boven...

In de bek van de draak

Als we een stukje verder rijden, komen we langs een grappig autootje, een leeg bad met een zeemeermin en andere speeltoestellen. Het park was echt al ver klaar blijkbaar!

Het tofste deel is misschien wel het gebied waar je de glijbanen vindt. Tussen de normaal zo gezellige palmbomen kun je een trap op vanaf waar je van de glijbanen kunt glijden. Nu alleen niet meer zo'n goed idee, de glijbanen en vooral het water waar je in terecht komt zijn onwijs vies.

Ook het vervallen amfitheater waar shows gegeven zouden gaan worden is een griezelige maar fotogenieke plek. Honderden mensen zouden hier kunnen zitten, nu is er niemand.

Naast het amfitheater staat een klein gebouwtje. Het dak is van golfplaten en de wind laat ze wapperen en kraken. Hoe creepy wil je het hebben! ;-) Na wat twijfelen gaan we toch maar even in het gebouwtje kijken en opeens staat daar gewoon een simulator. Zelfs dat soort dingen zijn gewoon blijven staan!

Het verhaal gaat zelfs dat er tot voor kort 3 krokodillen in het park leefden. Ze zouden gevoerd worden door de lokale bevolking. Een tijd geleden zijn de krokodillen uit veiligheidsoverwegingen door de gemeente verwijderd. Je zou er voor die tijd maar eentje tegen zijn gekomen!

'Beware the crocodiles'

Als je eens iets anders wilt dan cultuur, historie of natuur, dan is het waterpark echt een aanrader. Het gevoel dat je krijgt als je hier rondloopt moet je gewoon zelf ervaren. De foto's geven je alvast een voorproefje. Wij vinden dit echt een toffe en unieke plek!

Meer creepy plekken op de wereld

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Vietnam

Wat kost reizen in Vietnam?

Vietnam

Hoi An: het leukste stadje van Vietnam

Vietnam

Dit vinden wij van de populaire Hai Van Pass

Vietnam

4x doen op Cat Ba eiland - de uitvalsbasis voor Halong Bay

Vietnam

6 tips voor het idyllische Tam Coc

Vietnam

Ga naar Phong Nha-Ke Bang National Park

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen