Praktische informatie Singapore

Vervoer in Singapore

Singapore is een stadstaat. Dat betekent dat vrijwel de gehele landsgrenzen binnen de stad vallen. Op dit relatief kleine oppervlak verplaats je je met name met de metro en de taxi. Zelf auto rijden is niet populair in Singapore, vanwege de drukte en de hoge prijzen voor het huren van een auto. Reizen met het openbaar vervoer kan heel efficiënt. Het metronetwerk is zeer uitgebreid en de metro’s rijden altijd op tijd. De wagons zijn wel enorm vol en wat duw- en trekwerk hoort er dan ook bij. Voor kleine afstanden kan het soms handig zijn om een taxi te pakken. Overal in de stad rijden taxi’s en je hebt er dus ook zo eentje aangehouden. De taxi’s zijn schoon, betrouwbaar en niet duur.

Klimaat in Singapore

Singapore

Singapore ligt vlakbij de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Het hele jaar is het er overdag rond de dertig graden en ’s nachts vaak niet kouder dan 20 graden. Het is altijd vochtig in Singapore. Neerslag valt er het gehele jaar, maar de maanden november, december en januari zijn het natst. De droogste maanden zijn mei, juni en juli. Deze maanden zijn dan ook het beste om Singapore te bezoeken, maar het kan het gehele jaar. In het regenseizoen valt er namelijk wel een flinke bui, maar regent het vrijwel nooit de gehele dag.

Visum voor Singapore

Als toerist met de Nederlandse nationaliteit heb je geen visum nodig voor Singapore. Je mag zonder visum maximaal 90 dagen in het land verblijven. Je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn en er moet één lege visumpagina in zitten voor de stempel. Soms kan je gevraagd worden om een retourticket of ander bewijs dat je binnen de gestelde termijn het land verlaat.

Geldzaken in Singapore

In Singapore betaal je met de Singaporean Dollar (SGD). Ook de Brunei Dollar is geldig in Singapore. Singapore is welvarend en modern, zeker in verhouding tot andere Aziatische landen. Op iedere hoek van de straat kun je pinnen en ook creditcards worden geaccepteerd. In taxi’s of bij eetkraampjes is contant betalen gebruikelijk.

Singapore is wat duurder dan haar buurlanden, maar voor westerse begrippen nog steeds niet duur. Als je zuinig bent, kun je wellicht leven van 30 euro per dag, maar 40 tot 50 euro per dag is wel realistischer. Je slaapt op een slaapzaal voor een bedrag tussen de 11 en 23 euro per nacht. Als je een simpele tweepersoonskamer wilt, dan betaal je per nacht een bedrag tussen de 45 en 65 euro voor twee personen. Je ziet al dat de prijzen per nacht erg verschillen. Je kunt het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt dus! Openbaar vervoer is niet duur. Het is slim om de Singapore Tourist Pass aan te schaffen. Voor 20 SGD maak je 3 dagen onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer. Ideaal!

Slapen
Eten/drinken
Vervoer
Overig
Dagbudget p.p.
Budget
€14,-
€6,-
€3,-
€3,50
€26,50
Comfort
€25,-
€9,50
€5,-
€4,50
€44,-

Reisadvies voor Singapore

Singapore is een veilig land. Er gelden geen veiligheidsrisico’s voor het reizen naar Singapore. Wel zijn de straffen erg flink voor het overtreden van de wet. Zorg daarom dat je je houdt aan de regels! Voor het meest actuele reisadvies kun je de website van de Rijksoverheid raadplegen.

Singapore
Hoofdstad
Singaporese dollar
Valuta
Engels
Officiële taal
716km²
Oppervlakte
0
Inwoners
0
inwoners per km²

Goed om te weten

In Singapore gelden andere wetten en regels dan in Nederland. De straffen voor het overtreden van de wet zijn behoorlijk. Ook is de pakkans erg groot. Zo is het bijvoorbeeld verboden om kauwgom op de grond te gooien. De boete hiervoor bedraagt honderden euro’s! Enkele andere bijzondere wetten:

  • Eten en drinken is verboden in de metro en op metrostations.
  • Het verkopen van kauwgom is verboden. Je kunt in Singapore dus geen kauwgom kopen, maar je mag het wel zelf meenemen in je bagage.
  • Spugen op straat is verboden.
  • Rommel op straat gooien is not done in Singapore. Ook niet een klein propje!
  • Rook alleen op plaatsen waar dit toegestaan is. Op openbare plekken en in restaurants mag je sowieso niet roken.
  • Je steekt alleen de straat over bij een zebrapad of een daarvoor bestemde plek. Niet zomaar kriskras de weg overrennen dus!
  • In Singapore gelden andere gedragsnormen dan in Nederland. Ben vooral voorzichtig met het maken van lichamelijk contact.

Deze regels lijken misschien extreem, maar het zorgt er wel voor dat Singapore één van de meest veilige en schone landen ter wereld is!

Andere handigheidjes voor je reis naar Singapore.

  • De Nederlandse ambassade is gevestigd aan 541 Orchard Road #13-01, Liat Towers, 238881 Singapore. Het telefoonnummer is (+65) 6737 1155.
  • Voor Singapore zijn geen verplichte vaccinaties.

Populair op Travly