Praktische informatie Namibië

Vervoer in Namibië

Veruit het beste vervoermiddel om Namibië te verkennen is een auto. De wegen in Namibië zijn over het algemeen goed, hoewel niet alle zijwegen verhard zijn. Er zijn tal van locaties waar je een auto kunt huren. Afhankelijk van je route is het huren van een 4×4 jeep aan te raden. Daarnaast bieden veel verhuurders ook de mogelijkheid tot het huren van een 4×4 waarbij een tent op het dak van de auto zit. Ideaal als je wilt gaan kamperen! Als je zelf gaat rijden in dit uitgestrekte land, zorg dan wel altijd voor voldoende water en een reserveband. Het kan namelijk gerust uren duren voor je een andere weggebruiker ziet!

Reizen met de bus en de trein is niet gebruikelijk in Namibië. Het routenetwerk is heel beperkt en daardoor kun je met het openbaar vervoer vaak niet op de plekken komen die je wilt bezoeken.

Klimaat in Namibië

Namibië

Namibië heeft een warm en droog klimaat en je kunt eigenlijk het gehele jaar goed door het land reizen. In de periode van januari tot en met maart valt er iets meer regen. Doordat Namibië onder de evenaar ligt zijn bij hen de seizoenen precies het omgekeerde van onze seizoenen. In de periode van mei tot en met augustus kan het ’s nachts wel flink afkoelen in Namibië. Zeker als je in de woestijn zou verblijven, neem dan echt een trui mee voor de avonden en nachten. In onze wintermaanden kan het heet worden in Namibië met temperaturen boven de 30 graden.

Visum voor Namibië

Voor Namibië heb je geen visum nodig. Je mag dan maximaal 3 maanden in Namibië verblijven. Zorg er wel voor dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkomst. Ook heb je minimaal twee lege pagina’s in je paspoort nodig voor de stempels die je krijgt bij het oversteken van de grens.

Geldzaken in Namibië

In Namibië betalen ze met de Namibische Dollar (NAD). De NAD is gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR) en heeft dan ook altijd dezelfde koers. De ZAR wordt ook vrijwel overal in Namibië geaccepteerd als betaalmiddel. In steden vind je pinautomaten waar je kunt pinnen met bankpassen waarop een Cirrus of Maestro logo staat.

Uiteraard hangen de kosten voor een reis door Namibië erg samen met je reisstijl. Het meest gangbare bij een reis door Namibië is de huur van een 4×4 met daktent. Afhankelijk van het seizoen betaal je hiervoor 60 tot 130 euro per dag. Vervolgens sta je een nacht op een campsite voor ongeveer 8 tot 12 euro per persoon. Voor eten en drinken kun je rekenen op ongeveer 10 euro per persoon per dag. Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor entree in nationale parken en natuurlijk alle activiteiten en excursies die je wilt gaan doen.

Slapen
Eten/drinken
Vervoer
Overig
Dagbudget p.p.
Budget
€8,-
€10,-
€30,-
€10,-
€58,-
Comfort
€12,-
€14,-
€50,-
€15,-
€91,-

Reisadvies voor Namibië

Namibië is een stabiel land waar je met een prettig gevoel doorheen kunt reizen. Enkel in steden als Swakopmund en Windhoek moet je als toerist alert zijn op berovingen. Daarom wordt aangeraden om in de avond en nacht geen waardevolle spullen mee te nemen en waakzaam te zijn, vooral buiten het centrum van de stad. Voor het meest actuele reisadvies kun je het beste de website van de Rijksoverheid raadplegen.

Windhoek
Hoofdstad
Namibische dollar
Valuta
Engels
Officiële taal
824.268km²
Oppervlakte
0
Inwoners
0
inwoners per km²

Goed om te weten

  • Er is geen Nederlandse ambassade in Namibië. Bij vragen kun je contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Pretoria, Zuid-Afrika.
  • Wij raden je aan om niet teveel witte kleding mee te nemen. Tenminste, als je je kleren wit wil houden. Doordat een groot deel van Namibië woestijn is, zul je merken dat snel overal een bruine laag over zit!
  • Voor een reis door Namibië wordt aangeraden om je vooraf te laten vaccineren tegen DTP en Hepatitis A. Gele koorts komt niet voor in Namibië, maar je moet hier wel tegen ingeënt zijn als je uit een hoog risicogebied komt. In een groot deel van Namibië komt malaria niet voor. Als je ook naar het noorden of noordoosten gaat, is het aan te raden om je even te laten adviseren over maatregelen tegen malaria.

Populair op Travly