Slapen op de oevers van de Okavangodelta

Botswana 25 maart 2016

Tijdens onze rondreis in Zuidelijk Afrika hebben we enkele dagen doorgebracht in de Okavangodelta in Botswana. Echt een bijzonder gebied vol met water en natuur. Zo mooi, zo relaxt. Echt een fijne plek!

Camping

Wij sliepen op een camping in the middle of nowhere. Na 3 kwartier varen met een motorbootje en daarna een half uur rijden in een 4×4 jeep kwamen we aan bij Jumbo Junction Camp. En wat werden we leuk ontvangen door een groepje zingende vrouwen. Daarna werd het wel gelijk serieus, want we moesten direct een papier ondertekenen waarin we aangeven hier op eigen risico te verblijven en dat de camping nergens voor verantwoordelijk was :-). Er staat namelijk wel een klein hekje om de camping, maar het is nou niet zo dat de wilde dieren daar niet doorheen kunnen. Ik dacht gelijk, oké ik zorg ervoor dat ik ’s avonds niet de tent uit hoef om te plassen!

Ik vind Jumbo Junction echt een hele fijne camping. De sfeer is er heel relaxt en het personeel erg vriendelijk. Je kunt gebruik maken van al opgezette tenten, dat is ook weleens lekker! Daarnaast is alles netjes en schoon en je zit echt aan de oever van de Okavangodelta. Indrukwekkende zonsondergang gegarandeerd!

Activiteiten

Wij verbleven twee nachten op de camping en hebben deelgenomen aan diverse activiteiten. Zo zijn we enkele keren met een makoro (uitgeholde boomstam) het water op gegaan. In zo’n makoro zit je met zijn tweeën achter elkaar en de gids staat achteraan en duwt je door het ondiepe water met een lange stok. Best spannend, want in dit water zitten ook gewoon krokodillen en nijlpaarden. Wiebelen en je hand even in het water steken is er dus niet bij ;-). Nadat we met de makoro een stuk hadden gevaren, gingen we aan land om een wandeling te maken. De natuur in de Okavangodelta is zo groen door de hoeveelheid aan water. Erg mooi! Nadeel is wel dat het vol zit met muggen, omdat het stilstaand water is. Zorg daarom voor veeeeeel deet en lange kleding om je huid te bedekken! Tijdens het varen en de wandelingen hebben we diverse dieren mogen zien, zoals apen, zebra’s, antilopen en nijlpaarden. Ook kun je met een klein vliegtuigje over de Okavangodelta vliegen. Dat wilden wij echt heel graag doen. Helaas was het niet haalbaar voor ons i.v.m. de kosten. De prijs voor zo’n vlucht is namelijk 500 euro en hiervoor kunnen 5 mensen mee. Deze totaalprijs wordt altijd over de deelnemers verdeeld. Als je dus maar met tweeën de vlucht wilt doen (wat in ons geval zo was), dan betaal je 250 euro p.p. Dat vonden we net iets teveel. Wel echt jammer. Lijkt me fantastisch!

Dus, heb je zin in mooie, groene natuur en een relaxte sfeer? Ga dan lekker de Okavangodelta in. Doordat de camping vrij afgelegen is, ben je enigszins gedwongen om tussen de activiteiten door lekker te relaxen. Ja, in die hangmat liggen in de middag is ook weleens fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op Travly