Mijn eerste kampeerervaring in Zuid-Afrika

Djura

Tijdens onze reis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe zal een tweepersoonstentje regelmatig onze slaapplek zijn. Ik zou mezelf zeker geen ervaren kampeerder noemen en dus ben ik wel een beetje nieuwsgierig naar hoe dit me gaat bevallen. Drie weken lang slapen in een tentje, geen airco in de Afrikaanse hitte, iedere dag de tent opzetten en afbreken… Vind ik dat leuk? Na urenlang hobbelen in de truck kwamen we aan bij onze eerste camping in Zuid-Afrika: Fiddler’s Creek.

Het gezegde ‘je hebt maar één kans voor een goede eerste indruk’ hadden ze bij de reisleiding goed in hun oren geknoopt, want wat is het hier leuk! De camping ligt prachtig aan de Oranjerivier. Een groene omgeving met bruinige heuvels maakt het plaatje compleet. Na een korte instructie stond ons tentje eigenlijk zo en was een welverdiend drankje in de knusse bar de volgende stap. Ook hier werden we niet teleurgesteld. De bar was aangekleed met zoveel frutsels dat het er onwijs gezellig is. En je kijkt op de schitterende rivier. Goed toeven hier!

Onze tent voor de komende drie weken

Onze gids was tegelijkertijd onze kok en ging voor de eerste keer voor ons koken. Met de braai (Zuid-Afrikaanse barbecue) zette hij een smakelijk maaltje op tafel. We zien de zon zakken en de avond valt. Met een voldaan gevoel kruip ik ons tentje in. Vooraf denk je vaak vooral aan de ongemakken van het kamperen. Een spectaculair pluspunt had ik me vooraf niet bedacht. Door het panoramadak in de tent heb je een onwijs mooi uitzicht over de fonkelende sterrenhemel. Zo wil je toch altijd wel in slaap vallen!

Met een biertje in de hand kijken naar de ondergaande zon

Een ochtendmens ben ik eigenlijk niet. Wakker worden duurt altijd even en ik ben zeker niet opgewekt en spraakzaam. Nu was het anders. Wakker worden in dit mooie stukje natuur doet wonderen voor je humeur! ;-) Toen ik vanuit het rieten douchehokje perfect zicht had op de Oranjerivier kom mijn dag eigenlijk niet meer stuk. Na een lekker ontbijtje bij de truck gaan we weer op pad en ik wist: dit wordt een fantastische reis!

Oranjerivier

Ontbijt bij de truck

Douchen in rieten hokjes

Meer avonturen in Afrika

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Botswana+3

De ultieme route door zuidelijk Afrika

Naar de zon in november: 8 stralende topbestemmingen

Zimbabwe

Oog in oog met de witte neushoorn

Zimbabwe

Bungeejumpen bij de Victoria Falls

Zimbabwe

Hoogtepunt van Zimbabwe: Victoria Falls

Botswana

Slapen op de oevers van de Okavangodelta

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen