Hoogtepunt van Zimbabwe: Victoria Falls

Djura

Een absoluut hoogtepunt van onze reis door Zuidelijk Afrika waren de Victoria Falls. Vanuit het plaatsje Livingstone hadden we twee dagen de tijd om de watervallen te bekijken en leuke activiteiten te ondernemen. Het is naast de wonderschone natuur namelijk ook dé plek voor raften, bungee jumpen en andere spannende activiteiten! Door deze highlights is het wel vrij toeristisch en daardoor duur. Maar toch zou ik deze bestemming niet overslaan!

Bezoek aan The Victoria Falls

De Victoria Falls liggen op de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Vanuit beide landen kun je makkelijk een bezoek brengen aan het immense natuurgeweld. Ondanks dat de watervallen niet het hoogste en niet het wijdste in de wereld zijn, worden ze toch omschreven als de grootste waterval ter wereld. Als je namelijk de wijdte (1,7 km) combineert met de hoogte (108 m) dan resulteert dat toch echt in het grootste oppervlak aan vallend water. En ik kan je zeggen, dat is indrukwekkend! Er valt zoveel water dat je dit gewoon op enkele kilometers afstand hoort. Door de hoeveelheid water is de gehele omgeving, dus ook Livingstone, vrij vochtig.

Voor 20 USD kun je het park in vanuit waar je de waterval kunt bekijken. Neem een poncho mee en zorg ervoor dat waardevolle spullen zoals je camera en smartphone veilig opgeborgen zitten als ze niet tegen water kunnen. Want, geloof me, je wordt echt heel heel heel nat. Ik was ook sceptisch vooraf, maar ik was achteraf toch blij met de poncho! In ongeveer een half uurtje loop je over een wandelpad van het begin van de watervallen tot het einde. Echt de moeite waard!

Vliegen met een heli

Om de Victoria Falls nog beter te kunnen zien, kun je gaan voor een helikoptervlucht boven de watervallen. Het is vrij prijzig (150 USD p.p voor 12 minuten in de heli), maar wij hadden sowieso nog nooit in een helikopter gezeten en als je dan een keer met de heli op pad wilt, dan is dit wel dé plek. Zo gezegd, zo gedaan. Wauw, ook dit was weer een fantastische ervaring! Nooit spijt van gehad. De foto’s zeggen genoeg denk ik :-).

Zin in een adrenaline kick?!

Zin om iets spannends te doen? Om kriebels in je buik te krijgen van de zenuwen? Dan zit je in Livingstone goed! Over de Zambezi rivier is een brug waar je even lekker vanaf kunt springen. Zo 111 meter de diepte in boven een kolkende rivier met het geluid van de watervallen op de achtergrond. Waanzinnige kick gegarandeerd! Eerlijk is eerlijk, ik was doodsbang. Maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb. Wat een ervaring, wat een absurd gevoel en wat een adrenaline. Als je het idee van ‘head first’ gaan niet zo fijn vindt, kun je kiezen voor de swing. Je zit dan om je middel vast en valt dus niet met je hoofd eerst naar beneden. Heb je liever geen hoogte, maar wil je wel iets avontuurlijks doen? Het raften schijnt ook erg spannend te zijn. Kortom, je hoeft je niet te vervelen bij de Victoria Falls!

Victoria Falls

Victoria Falls vanuit de helikopter

Victoria Falls vanuit de helikopter

Bungee

Bungee

Bungee

Ja, onze dagen bij de Victoria Falls waren onvergetelijk! Wat hebben we genoten, van de prachtige natuur en van de leuke activiteiten. Als je in Zuidelijk Afrika bent, mag je deze watervallen echt niet overslaan. Ben jij ooit al eens bij de Victoria Falls geweest? En wat vond je ervan?!

Meer blogs over Zimbabwe

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Oostenrijk

5 tips voor een bezoek aan de Krimmler watervallen

Mexico

El Chiflón: de mooiste watervallen in de Chiapas regio

Zweden

Een dag in Nationaal Park Fulufjället

Noorwegen

Hike door de Husedalen vallei met haar prachtige watervallen

Zwitersland

Op watervallen jacht in het schitterende Lauterbrunnen

Zwitersland

De Rhine Falls bezoeken

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen