Ontspullen, veel regelen en starten als digital nomads | Dit was februari voor ons

Djura

Het is gelukt! Dit blog schrijf ik vanaf onze studio in Cascais in Portugal. De plek waar we afgelopen dagen de toerist hebben uitgehangen én hebben gewerkt voor onze opdrachtgevers. Ons leven als digital nomads is nu echt begonnen! Er ging wel heel wat geregel aan vooraf, maar ons hoor je niet klagen. Wij leven onze droom!

Dag spullen, dag huis

We hebben het dit keer nogal rigoureus aangepakt. Tijdens onze wereldreis hadden we nog geregeld dat we ons appartement in Breda tijdelijk mochten verhuren aan iemand anders, nu hebben we alles opgezegd. Er is ook een groot verschil tussen toen en nu: Toen gingen we ons spaargeld 'op reizen' en wisten we dat er een eind aan zou komen en nu gaan we onderweg ook werken van afstand, waardoor we deze manier van leven (hopelijk) heel lang vol kunnen houden. Zo lang als we het leuk vinden.

Wij gooien ons leven om

We zijn behoorlijk overtuigd van deze keuze en dus voelde het logisch om afstand te doen van veel spullen. Wat heb je nou helemaal nodig als rondzwervende reiziger? Met die gedachte hebben we ons huis flink uitgemest en dat ging eigenlijk heel soepel. We hebben heel veel spullen kunnen verkopen en er iemand anders blij mee gemaakt. Fijn!

Een Bruno project tussendoor

Tussen het werken en het leeghalen van ons appartement in, stond er ook nog een Bruno project op ons lijstje dat we heel graag wilden afronden voordat we naar Portugal zouden gaan. Het imperiaal met zonnepanelen en dakterras stond al helemaal klaar, maar moest nog wel even op het dak van onze Mercedes bus bevestigd worden.

Gelukkig schoot Mark ons te hulp en hebben we met een serieuze takel het imperiaal op Bruno gekregen. Dat was nog best spannend, want het imperiaal met alles erop en eraan weegt wel 80 kg schatten we. Bevestigen, aansluiten en tada! We wekken vanaf nu onze eigen stroom op en kunnen straks dus nog vrijer kamperen met Bruno. Daar zijn we heel blij mee! En dat niet alleen, het imperiaal staat hem ook gewoon heel stoer. Vind je niet? ;-)

Kamperen in ons eigen huis

De laatste week dat we in Breda woonden, was het eigenlijk al alsof we op de camping leefden. De banken, tafels, stoelen en kasten waren verkocht en dus zaten we te werken, te eten en te chillen op onze campingstoelen in ons appartement. Als je in zo'n leeg huis zit en bijna geen spullen meer hebt, bekruipt je toch wel even - héél even - de gedachte of dit nou wel zo'n goed idee was. Straks hebben we echt bijna niks meer!

Maar dat gevoel werd al gelijk overstemd door ons enthousiasme. Het is ook juist bevrijdend om bijna geen spullen meer te hebben. Hoe minder je mee moet zeulen, hoe vrijer je kunt gaan en staan waar je wilt! Zonder vast huis waar je verantwoordelijk voor bent kun je écht alle kanten op. Alles ligt nu open.

Toen we op de laatste dag met een doos of 6 vertrokken en de deur achter ons dicht trokken, voelde dit dan ook vooral goed. Ook gek natuurlijk, want 8 jaar lang was dit ons thuis. Dat hebben we nu niet meer. Hoe dan ook, deze keuze is sowieso de juiste voor ons, of we dit nou 1 jaar doen of 10 jaar. Met hele fijne herinneringen kijken we terug op onze tijd aan het Dr. Struyckenplein. Nu begint een nieuwe periode!

Genieten en werken in Portugal

Een paar dagen later vlogen we naar Lissabon om vanuit daar eerst door te reizen naar Cascais. Dit leuke vissersstadje hadden we nog niet bezocht en blijkt een perfecte plek om ons digital nomad avontuur te beginnen. De eerste dagen hebben we lekker de toerist uitgehangen. We struinden door het oude centrum, langs de vele strandjes en scooterden langs highlights in de omgeving, zoals Cabo da Roca en Praia da Adraga. We voelen ons ultiem gelukkig. Eindelijk weer nieuwe plekken zien, herinneringen maken, dit is ons ding!

Na een paar zonnige dagen in Cascais gaan we vanavond naar Lissabon. In maart zullen we vanaf ons appartement in de wijk Alfama werken voor onze Nederlandse opdrachtgevers en in de weekenden erop uit gaan om meer van Lissabon te zien. En te proeven. :-) Volgende maand een nieuwe persoonlijke update!

Lees meer persoonlijke blogs

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

2022: Verhuisd naar Bruno en gewerkt als digital nomad

Denemarken+2

De eerste 6 weken wonen, werken en reizen in een camper

Wij gooien ons leven om

Verenigde Staten

100 dagen met onze camper in Amerika

Verenigde Staten

Dwars door Amerika: 15 dagen, 11 staten & 3.975 kilometer

Verenigde Staten

De voorbereidingen voor onze reis door de VS, Canada en Alaska

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen