De Blue Lagoon in IJsland bezoeken | Onze tips en handige informatie

IJsland 25 juni 2020

Het baby blauwe water van de Blue Lagoon is een heerlijke plek om te relaxen. Het water van zo’n 37 graden is een welkome opwarming in het vaak gure IJsland. Ook zouden de mineralen in het water goed zijn voor je huid én is het warmwaterbad, dat ligt in de zwarte lavavelden, ontzettend fotogeniek.
Niet gek dat het één van IJslands top highlights is. Om je voor te bereiden op jouw bezoek aan de Blue Lagoon, vertellen we wat je kunt verwachten en geven we wat tips.

Over de Blue Lagoon

IJsland heeft onwijs veel warmwaterbronnen door de geothermische activiteit op het eiland. En hoewel de Blue Lagoon het allerbekendste is, is het eigenlijk geen echte, natuurlijke warmwaterbron. Het water wordt kunstmatig verwarmd tot een temperatuur van 37 tot 40 graden. Maar dat maakt het er niet minder lekker om!

De Blue Lagoon is eigenlijk een soort spa. De mineralen en het zout in het water zou een positief effect hebben op huidziektes, maar ook zonder huidproblemen is het heerlijk om te baden in de Blue Lagoon. Je kunt er ook een gezichtsmasker nemen, dineren in het restaurant of een complete spa inclusief massage boeken. Voor dat laatste moet je alleen wel diep in de buidel tasten. 

De Blue Lagoon is niet alleen populair door het warme water en de helende werking, maar ook omdat de plek ontzettend fotogeniek is. Het water is baby blauw en het bad ligt in een zwart lavaveld. Het contrast tussen het blauw en zwart en de opstijgende damp van het water zorgen voor een magisch tafereel.

Onze ervaring bij de Blue Lagoon

Jaarlijks bezoeken meer dan 1 miljoen mensen de Blue Lagoon en het is er normaal gesproken echt enorm druk. Samen met de hoge entreeprijs zorgt het ervoor dat niet iedereen lyrisch is over deze plek. Maar ja, het is wel zo’n iconische plek voor IJsland… Eigenlijk mag een bezoek aan de Blue Lagoon niet ontbreken tijdens een reis door IJsland

Voor drukte waren we nu in ieder geval niet bang. Reizen in Europa is pas net weer een beetje op gang aan het komen na de beperkingen rondom het coronavirus. Op de website hadden we gelezen dat je je ticket vooraf online moet boeken, maar we besluiten toch een poging te wagen. Het blijkt geen probleem om zonder boeking (op dat moment) de Blue Lagoon te bezoeken. Na het afrekenen van de prijzige entree (€38 per persoon), is het tijd om om te kleden en IJslands geliefde Blue Lagoon te gaan ontdekken!

We hebben een heerlijke middag gehad in de Blue Lagoon. Het water is de perfecte temperatuur en het is echt groot. Vanuit het water kun je een gezichtsmasker nemen of een drankje bestellen aan de bar. Als je uit het water komt, hangen er badjassen klaar zodat je het niet koud krijgt. Alles is perfect verzorgd en tja, dat mag ook wel voor dat geld. ;-)

We waren erg moe door de korte nacht en het lange wachten op de uitslag van de coronatest (die we bij aankomst in IJsland moesten laten doen), maar na een bezoek aan de Blue Lagoon waren we wel weer wat bijgekomen. Erg fijn! Uiteindelijk hebben we ons er zo’n 3 uur vermaakt. 

Tips voor het bezoeken van de Blue Lagoon

  • In het hoogseizoen is het aan te raden om online tickets te boeken om er zeker van te zijn dat je op het gewenste tijdstip het warmwaterbad kunt bezoeken. Je koopt je tickets via de officiële site: https://www.bluelagoon.com. Je kiest daarbij een tijdstip vanaf wanneer je de Blue Lagoon bezoekt en mag dan tot sluitingstijd blijven. De meeste mensen spenderen 2 tot 3 uur bij de Blue Lagoon.
  • Een handdoek, drankje, kluisje en gezichtsmasker zijn inbegrepen in het eenvoudigste pakket. Ook kun je bij de douches gratis gebruik maken van douchegel, shampoo en conditioner.
  • Het water kan erg fel aan je ogen zijn. Een zonnebril is dan handig.
  • Voordat je de Blue Lagoon in gaat, word je verzocht om naakt te douchen. Hiervoor zijn gewoon individuele douchecabines beschikbaar. Mannen en vrouwen hebben gescheiden douche- en kleedruimtes.
  • De Blue Lagoon ligt vlakbij het vliegveld Keflavik. Je kunt een bezoek aan de Blue Lagoon daarom het beste aan het begin of aan het einde van je reis plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op Travly