Namibië

Wil je urenlang rijden door woestijn, uitgestrekte vlaktes en langs immense zandduinen? Wil je op safari, wilde dieren spotten en een enorme canyon zien? Dan is Namibië helemaal jouw bestemming. In het dunbevolkte land kom je weinig mensen tegen onderweg en zie je de kracht van de natuur. Je slaapt in een tentje onder de heldere sterrenhemel en hoort op de achtergrond dieren geluiden maken. De roodbruine zandduinen, zwartgeblakerde bomen en oneindige vlaktes zijn een lust voor het oog. Ook ligt de op één na langste kloof ter wereld in Namibië en is de stad Swakopmund dé adrenalinehoofdstad van zuidelijk Afrika. Een waanzinnige bestemming!

Praktische informatie Namibië

Blogs over Namibië

0

23 dagen, 6.000 kilometer en 10 prachtplekken – de ultieme route door zuidelijk Afrika

Kilometerslange vlaktes, immense zandduinen, kletterende watervallen en waanzinnig wildlife. Daar denk ik aan als ik terugdenk aan onze reis door zuidelijk Afrika in 2016. Twee jaar geleden vertrokken we op dit avontuur en wat heeft de Afrikaanse wildernis indruk op me gemaakt. Tijd om die mooie herinneringen terug te halen aan de hand van onze lange maar indrukwekkende route!

0

De 5 hoogtepunten van Namibië

Als je er wel wat voor voelt om te kamperen midden in de woestijn, wilde dieren wilt spotten en urenlang rond wil rijden zonder iemand tegen te komen, dan is Namibië jouw land! We vertellen je wat onze hoogtepunten waren.

0

Skydiven in Namibië

Nog voordat we in Amsterdam op het vliegtuig stapten wisten we het eigenlijk al zeker. Tijdens deze reis gaan we uit een vliegtuig springen. Uiteraard niet uit de Boeing die ons via Dubai naar Kaapstad bracht maar uit een klein sportvliegtuigje in Swakopmund. Het is nooit een vraag geweest óf Djura en ik een keer zouden skydiven maar wanneer. Tijdens onze rondreis in Zuidelijk Afrika kwam het er dan eindelijk van…

Beziens­waardigheden Namibië

Swakopmund

Namibië

Deadvlei & Dune 45

Namibië

Etosha National Park

Namibië

Fish River Canyon

Namibië