10x doen op familievakantie in Moraira

Djura

Een fantastische villa met eigen zwembad in een zonnig land en met mijn lieve ouders, zussen en alle aanhang. De ingrediënten voor een heerlijke vakantie! We verbleven in Moraira, een stadje aan de Spaanse kust ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Valencia. We hebben een ontzettend fijne vakantie gehad. Een perfecte mix van actieve dagen, slenteren door schattige stadjes en genieten van heerlijk eten en drinken. Ben jij in de buurt van Moraira, dan zijn deze activiteiten sowieso de moeite waard!

#1 Beklim de Peñón de Ifach

Van afstand zie je de 332 meter hoge rots al liggen bij het kuststadje Calpe. Het beklimmen van de rots is een flinke uitdaging! Het pad begint eenvoudig, maar al snel is het geen echt 'pad' meer te noemen en moet je iedere stap overwegen en je regelmatig aan uitstekende stenen vasthouden. We zijn geen bangeriken, maar het was toch soms best spannend op de rots. Het is maar goed dat pap en mam beneden zijn gebleven! Stap voor stap klauteren we naar boven, maar onderweg en op de top heb je hele mooie uitzichten. De moeite waard!

Pittige klim

#2 Afkoelen bij de watervallen van Algar

Wat is op een hete zomerdag nou lekkerder dan een duik nemen in helder water in een idyllische omgeving? Bij de Algar watervallen mag je zwemmen en je geniet er natuurlijk van het natuurschoon. Groen, bergachtig en helderblauw water dat naar beneden klettert. Het zorgt voor mooie plaatjes!

Met een huurauto kom je makkelijk op al deze toffe plaatsen in de omgeving van Moraira. Boek hier een huurauto voor jouw vakantie in Spanje.

#3 Smullen van paella bij Raco de l'Arros

In Spanje moet je natuurlijk minstens 1x paella eten. Helaas vind je op veel plekken enkel nog de standaardpaella's waarbij je kiest uit paella met groenten, kip of zeevruchten. Bij Raco de l'Arros is dit anders en daarom was het mijn restaurantkeuze op mijn verjaardag. Het knusse restaurant is een absolute paella-specialist. Ze hebben er zelfs paella met konijn, gehaktballetjes of slakken. Wij kozen voor de iets minder exclusieve varianten en hebben heerlijk gegeten!

#4 Slenter door het knusse Altea

Het pittoreske kustdorpje Altea is één van de mooiste dorpen aan de Costa Blanca. Witte gebouwen, kronkelende straatjes en sfeervolle pleinen geven Altea haar charme. Het pittoreske dorp is gebouwd op een heuvel en bovenop de heuvel staat een fotogeniek kerkje. Op Plaza de la Iglesia is het relaxt terrassen in een mooie omgeving! Altea verraste me echt in de positieve zin. Fijne plek!

Altea

#5 Zweten op de mountainbike

Zodra je verder van de kust af gaat, wordt het landschap steeds heuvelachtiger. Een uitdagend parcours voor een leuke mountainbiketocht! Bij Snakebite MTB Adventures heb je de keuze uit diverse, prachtige tochten. De Nederlandse gids Mike houdt altijd rekening met je niveau en daardoor kun je ook als onervaren mountainbiker een leuke rit maken. Een paar whatsappjes en je tocht is geregeld. In de brandende zon en met 35 graden is het behoorlijk afzien moet ik bekennen, maar het is wel een hele leuke manier om toch weer net anders van de omgeving te zien. En daarna heb je natuurlijk dat biertje wel verdiend!

#6 Strandhoppen bij Moraira

In en om Moraira heb je lekker veel stranden en baaien. Blijf daarom niet alleen hangen bij L'Ampolla strand wat het meest centraal ligt, maar ga op avontuur en ontdek verborgen pareltjes. Het Cap Blanc strand ligt aan de voet van flinke rotskliffen en ook Torre Cap d'Dor strand is een aanrader. Dit strand is enkel te voet bereikbaar en je hebt dus geen last van voorbijrazende auto's. Rust, zon en zee, oh zo fijn!

#7 Dagje Valencia

Valencia ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Moraira. Prima voor een dagje stads doen dus! In Valencia kun je fantastisch shoppen of je pakt het cultureler aan en je bezoekt de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Zowel het oude als het nieuwe centrum zijn erg leuk. Historische gebouwen, gezellige pleinen en op iedere hoek een café of restaurantje. Valencia is één van mijn favoriete Spaanse steden, dus zet een dag Valencia sowieso op je lijstje!

Stad van de Kunsten en Wetenschappen in Valencia

#8 Potje watervolleybal in je privé zwembad

Op familievakantie moeten er natuurlijk spelletjes gespeeld worden! Met het warme weer zijn waterspelletjes het meest geschikt. Wij hebben ontzettend veel gelachen tijdens onze wedstrijdjes watervolleybal. Zeker als je op sommige plekken in het zwembad niet kunt staan en ondertussen de slappe lach krijgt, geeft dat een extra uitdaging!

#9 Bezoek het pittoreske bergdorp Guadalest

Over kronkelende bergwegen rijd je door prachtig landschap richting het schattige bergdorp Guadalest. Doordat de enige doorgaande weg naar Guadalest afgesloten was, werd de rit iets spannender dan vooraf gedacht. De alternatieve weg was smal, steil en kronkelig. En natuurlijk kom je dan een tegenligger tegen waar het eigenlijk niet past en je de afgrond naast je ziet. Gelukkig had Ronny stalen zenuwen en bereikten we zonder problemen, enkel met een iets verhoogde hartslag, Guadalest. In het dorp zijn gezellige terrassen en leuke winkeltjes, maar je komt vooral voor het kasteel wat de Moren lang geleden bouwden op de bergtop. Niet alleen het kasteel is de moeite waard, maar ook de schitterende uitzichten over het Spaanse berglandschap maakt dit één van de populairste uitjes in de omgeving van Moraira.

Het uitzicht vanaf het kasteel

#10 Glijden, glijden, glijden

Voor ons hoort waterpret ook echt bij een familievakantie. Nadat we 4 jaar geleden in Rhodos een topdag hadden met ontelbaar keer de slappe lach in een waterpark, moesten en zouden we ook in Spanje een waterpark bezoeken. In Aqualandia in Benidorm zoef je van steile glijbanen en heb je het grootste plezier in de opblaasbanden. Voor echte durfals is er zelfs een glijbaan met vrije val. Dat was toch net iets te voor ons...

De vakantie in Moraira was heerlijk! Samen met lieve familie genieten onder de Spaanse zon, wie krijgt daar nou geen vakantiekriebels van?

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Spanje

Travly's tip in Barcelona: Fàbrica Moritz

Spanje

Travly's tip in Valencia: Bubuflats

Slovenië

Roadtrippen door Slovenië? Stop bij deze highlights

Slovenië

Een tour door de Škocjan Caves in Slovenië

Slovenië

Postojna Cave in Slovenië: een bezoek waard?

Slovenië

Onze 5 tips voor een heerlijke tijd in de wijnregio Brda

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen