Hongkong

De skyline van Hongkong is er eentje om in te lijsten! De regio bestaat uit ongelooflijk veel wolkenkrabbers en moderne gebouwen. Ondanks dat Hongkong eigenlijk bij China hoort, heeft het haar eigen wetten, valuta en systeem, waardoor het helemaal niet aanvoelt als China. Een interessante gewaarwording! In de drukke stad kan dagenlang geshopt worden en vanaf een uitkijkpunt in één van de wolkenkrabbers heb je een fenomenaal uitzicht over deze innovatieve stad.

Praktische informatie Hongkong

Blogs over Hongkong

0

Terugblik: 3 weken door betoverend China

3 jaar geleden is het… onze eerste verre reis. China is niet de meest gekozen bestemming voor een eerste reis buiten Europa, maar wat ben ik blij dat we wel voor China zijn gegaan. Nog steeds denk ik regelmatig terug aan de bijzondere cultuur en adembenemende natuur die we daar gezien hebben. China is een land van tegenstellingen en een plek waar alles onwijs snel verandert. Lonely Planet nam de opkomende wereldmacht niet voor niets op in de top 10 reislanden voor 2018!

0

In het hoogste gebouw van Hongkong

Het International Commerce Centre is een hoogte van 484 meter het hoogste gebouw van Hongkong en het op 6 na hoogste gebouw ter wereld. De wolkenkrabber telt 108 verdiepingen en op de 100e verdieping bevindt zich het observatiedek ‘Sky100’. Vanaf dit dek heb je een fenomenaal uitzicht over Hongkong. Tijd om een kijkje te nemen!

Beziens­waardigheden Hongkong

Lantau Island

Hongkong

Sky100 Observation Deck

Hongkong

Tsim Sha Tsui East Promenade

Hongkong

Victoria Peak

Hongkong