Australië

Down under maak je de ultieme roadtrip. In dit land van 7,5 miljoen vierkante kilometer rijd je urenlang met je camper langs de schitterendste plekken. Door de Outback, nationale parken en langs de ruige kust. In dit dunbevolkte land kun je honderden kilometers rijden zonder dat je iemand tegenkomt, wat een vrijheid! Het backpackersland staat vol met wereldberoemde highlights – zoals het Great Barrier Reef en de Whitsundays – die op iedere bucketlist thuis horen!

Praktische informatie Australië

Blogs over Australië

0

Het toeristenvisum voor Australië | Alle info op een rij

Het is een droom van veel mensen: een reis door Australië. Dit populaire vakantieland heeft prachtige landschappen, toffe steden en een interessante cultuur en geschiedenis. Niet gek dat het land – ondanks de grote afstand – jaarlijks zoveel Nederlandse toeristen trekt. Al voordat je op het vliegtuig naar Australië stapt, wordt gecheckt of je wel een geldig visum hebt. Iets wat je vooraf moet regelen dus! Ga jij binnenkort een reis maken ‘Down Under’, lees dan eerst even dit blog over het benodigde visum voor Australië.

1

Voor op je bucketlist: NYE in Sydney

3, 2, 1… Gelukkig nieuwjaar! Oud & Nieuw is voor mij één van mijn favoriete feestjes. Even terugkijken op het afgelopen jaar en vol enthousiasme en plannen beginnen aan een nieuw jaar. Samen met vrienden of familie proost je op een mooi jaar en geniet je van het vuurwerk dat de lucht in allerlei kleuren verlicht. Wil je dit feestje 100x groter meemaken, dan móet je een keer met Oudejaarsavond in Sydney zijn. De grote vuurwerkshow is onvergetelijk!

0

De route van onze wereldreis

Een maand of zeven geleden hadden Djura en ik een wild idee. Dat idee groeide in enkele weken uit tot een concreet plan en eind september hakten we de knoop door. We gaan op wereldreis! We droomden er al langer over om voor een langere periode op reis te gaan, maar op één of andere manier durfden we het maar niet aan. Nu wel! Afgelopen week bestelden we onze ‘one-way-tickets’ naar Bangkok. Benieuwd? Ik vertel je graag over ons plan!

Beziens­waardigheden Australië

Great Barrier Reef

Australië

Outback

Australië

Whitsundays

Australië

Legendary Pacific Coast Drive

Australië