Praktische informatie Italië

Vervoer in Italië

In Italië kun je prima reizen met de auto. Je kunt vanaf Nederland met je eigen auto naar Italië rijden, zodat je tijdens je vakantie altijd een auto bij de hand hebt. Als je vrij zuidelijk in Italië verblijft is het slimmer om te vliegen en ter plekke een auto te huren. Er zijn volop mogelijkheden voor het huren van een auto. Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars. Als je zelf gaat rijden met de auto, houdt dan in gedachten dat op diverse trajecten tol betaald dient te worden. Dit gaat vaak contant of met een creditcard. In de Italiaanse dorpjes kan het ook erg leuk zijn om rond te rijden met een scooter of motor. Op de populaire plekken kun je deze eenvoudig huren.

Als je liever met het openbaar vervoer reist, dan is de trein een goede optie. Er zijn verschillende typen treinen met diverse prijskaartjes. Treinkaartjes koop je op de site van Trenitalia. Je bereikt de Italiaanse eilanden met het vliegtuig of met de veerboot.

Klimaat in Italië

Noord-Italië

In het noorden van Italië tref je iets koeler weer dan in het midden en zuiden van het land. De zomers zijn warm, maar niet extreem heet. De winters zijn fris en er valt het gehele jaar neerslag. De zomerperiode is dan ook de beste reistijd voor dit deel van Italië.

Midden- & Zuid-Italië

Een groot deel van Italië heeft een Middellandse Zeeklimaat. Dit betekent dat de zomers warm en droog zijn. De winters zijn mild en er valt wat meer neerslag dan in de zomer. De maanden juni, juli en augustus kunnen weleens erg heet zijn. Voor een stedentrip zijn daarom mei, juni, september en oktober het meest geschikt.

Evenementen & festivals in Italië

Carnaval

Het Italiaanse carnaval is heel anders dan in Nederland. Men draagt schitterende maskers en stijlvolle kostuums. Veertig dagen voor Pasen is het carnaval, maar vaak begin de festiviteiten al eerder. In Italië is carnaval vooral erg groot in Venetië en Viareggio (Toscane). Een waar spektakel vol optochten, shows en vuurwerk!

Giro d’Italia

De Ronde van Italië is een meerdaagse wielrenwedstrijd en behoort tot de Grote Rondes van Europa. Sinds 1909 wordt dit evenement jaarlijks georganiseerd. De Giro duurt 23 dagen en bestaat uit 21 etappes. Er komt veel publiek op af en de sfeer is gezellig. Leuk voor sportliefhebbers!

Rome
Hoofdstad
Euro
Valuta
Italiaans
Officiële taal
301.339km²
Oppervlakte
0
Inwoners
0
inwoners per km²

Goed om te weten

  • Op sommige punten wijken de verkeersregels in Italië af van die in Nederland. Op de website van de ANWB vind je een handig overzicht van alle verkeersregels in Italië.
  • In Italië wordt veel en heerlijke koffie gedronken. Geniet van intense espresso’s of cappuccino’s! Oh ja, wil je een gewoon kopje koffie? Bestel dan een Americano.

Populair op Travly