Praktische informatie België

Vervoer in België

Je kunt eenvoudig met de auto in en door België rijden. De verkeersregels zijn op sommige punten net anders dan in Nederland. Het is daarom verstandig om verkeersborden goed in de gaten te houden. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om met de trein of met de bus te reizen. Via belgianrail.be vind je alle informatie met betrekking tot dienstregelingen, stations en tarieven. In België zijn er drie verschillende busmaatschappijen actief. In Vlaanderen kun je reizen met De Lijn en in Wallonië met TEC. Op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest pak je de bus van de MIVB. Bij de diverse maatschappijen zijn buspassen te verkrijgen met een geldigheid voor meerdere dagen. Zo kun je vaak iets besparen op je vervoerskosten.

Klimaat in België

België

België heeft een gematigd zeeklimaat. Dit betekent relatief milde winters, milde zomers en neerslag gedurende het hele jaar. Je kunt daardoor prima het gehele jaar naar België reizen.

Evenementen & festivals in België

Rock Werchter

Rock Werchter is het grootste zomerfestival van België. Vier dagen lang geniet je van te gekke optredens. De line up heeft altijd hele grote namen, maar ook minder bekende artiesten spelen op Rock Werchter. Tussendoor slaap je op de camping en smul je van het ruime aanbod aan eten en drinken. Op de website van Rock Werchter vind je de line-up, data, tickets en meer voor de eerstvolgende editie.

Gentse Feesten

Gent staat helemaal op zijn kop tijdens de Gentse Feesten. Het gezellige evenement bestaat al sinds 1843 en is helemaal gratis! In de gehele stad treden artiesten op en zijn er honderden binnen- en buitenactiviteiten. Afgelopen jaren trokken de Gentse Feesten ruim 1,3 miljoen bezoekers. De moeite waard dus!

Tomorrowland

Tomorrowland is een onwijs groot dancefestival in de Verenigde Staten, Brazilië en België. Op Tomorrowland ben je getuige van een groot spektakel en draaien de beste dj’s ter wereld. Kaarten zijn altijd enorm snel uitverkocht!

Pukkelpop

Dit driedaagse festival behoort absoluut tot de Europese top. De belevenis staat centraal bij Pukkelpop. Alles mag en kan! Van stevige rock tot een ingetogen singer-songwriter, je vindt het op Pukkelpop. Ook bewonder je straattheater en geniet je van gerechten van over de hele wereld.

Brussel
Hoofdstad
Euro
Valuta
Nederlands/Frans
Officiële taal
30.528km²
Oppervlakte
0
Inwoners
0
inwoners per km²

Goed om te weten

  • Op verschillende punten wijken de verkeersregels in België af van de verkeersregels in Nederland. Als je een autovakantie naar België maakt is het slim om dit vooraf even na te lezen. Zo voorkom je onverwachte situaties en/of boetes! Op de website van de ANWB vind je een handig overzicht van alle verkeersregels in België.
  • In België worden twee talen gesproken. In Vlaanderen wordt Vlaams gesproken en in Wallonië spreekt men Frans. In Brussel wordt zowel Vlaams als Frans gesproken. In een heel klein deel van Wallonië (Oostkantons) wordt Duits gesproken.

Populair op Travly