Aanrader: Seven Wonders Loop in Valley of Fire State Park | Plus tips voor andere mooie plekken in Valley of Fire

Djura

Op de route tussen beroemde plekken als Las Vegas en Zion National Park, vind je een minder bekende parel: de Valley of Fire. Dit is dan wel geen nationaal park, maar dit staatspark doet hier zeker niet voor onder. De Seven Wonders Loop is het hoogtepunt van het park en neemt je mee langs de Fire Wave en Pink Canyon. Plekken die met al hun kleuren in de rotsen tot de verbeelding spreken!

Over de Valley of Fire

Het Valley of Fire State Park ligt in de staat Nevada. Het park biedt een welkome afwisseling van de hysterie in Las Vegas, want hier bevind je je midden in prachtige natuur. Het park dankt zijn naam aan de kleur van de rotsen. Vooral als de zon op de roodbruine rotsen schijnt, krijgen deze een gloeiende oranje kleur. Net alsof ze branden. Maar bruin, rood en oranje zijn lang niet de enige kleuren die je in het park kunt ontdekken. De rotsen hier hebben alle kleuren van de regenboog!

De entree voor het Valley of Fire State Park bedraagt 15 dollar per voertuig. (Annual National Parks Pass werkt hier niet helaas.) Er is een camping in het park, maar die is vaak al ruim van tevoren volgeboekt. Wees er dus op tijd bij als je daar een plekje wil bemachtigen! Maar niet getreurd als dat niet is gelukt hoor. Aan de Valley of Fire Highway (de weg die richting het park gaat) vind je genoeg wildkampeerplekken.

Seven Wonders Loop: een korte hike langs de Fire Wave en Pink Canyon

Wij starten onze dag in de Valley of Fire met de mooiste wandeling: de Seven Wonders Loop. Deze ronde van 3 kilometer gaat langs de Fire Wave (de hotspot van het park), door de Pink Canyon en vervolgens door nog meer gekleurde bergen terug naar de parkeerplaats. Over parkeren gesproken: dat is ook hier - net zoals in veel andere natuurparken in de VS - een drama. Er is simpelweg veel te weinig parkeergelegenheid voor het aantal voertuigen. Wij hebben het geluk dat er net iemand weggaat en we daardoor een plek vinden bij de trailhead.

De Seven Wonders Loop begint langs een grote, roodbruine rots. Het duurt niet lang voordat we de eerste golvende patronen in de bodem ontdekken. Bijzonder om zulke zachte lijnen in zulk hard materiaal te zien. Het resultaat van mineralen in het gesteente en heel veel erosie volgens mij!

Fire Wave

Niet veel later komt het icoon van het park in zicht: de Fire Wave. Deze bruine rots heeft duidelijke, witte lijnen en dat geeft een mooi effect. In het landschap achter de Fire Wave zijn ook tal van kleuren te spotten. Erg leuk!

Het is alleen een beetje jammer dat het zo druk is bij de Fire Wave. Mensen klimmen continu op de rots en poseren ellenlang. Een foto maken van enkel het landschap (dat is toch het mooiste!) is hier bijna onmogelijk. We blijven een tijdje zitten en wachten, maar ons geduld wordt dit keer niet beloond. Hadden we waarschijnlijk toch eerder uit bed moeten komen en/of een doordeweekse dag voor ons bezoek aan de Valley of Fire moeten kiezen.

Pink Canyon

Het wandelpad gaat verder en leidt ons door de Pink Canyon. De naam zegt het al, de kleur roze is hier dominant. ;-) Maar opnieuw zijn er veel meer kleuren te vinden. Deze mini-hike is een mooie opwarmer voor The Wave in Arizona / Utah. Die staat begin april op ons programma!

Nadat we de Pink Canyon uit zijn, steken we de weg over en vervolgen we de route door een landschap vol kleuren en patronen. Je kunt hier blijven ontdekken! Toch houden we de pas erin. De donkere wolken boven ons beloven niet veel goeds.

Aanrader?

Al met al is de Seven Wonders Loop zeker een aanrader. Het landschap is bijzonder en je kunt het met minimale inspanning ontdekken. Wij deden 1,5 uur over het rondje van 3 kilometer, vooral doordat we regelmatig even stopten om te kijken en foto’s te maken. De drukte is wel een nadeel. Nou was onze timing misschien niet al te best: wij waren in de Valley of Fire op Paaszondag. Maar ja, soms komen dingen nou eenmaal zo uit. ;-)

Andere mooie plekken in Valley of Fire

We willen het liefst nog een korte wandeling doen in het Valley of Fire State Park, maar de drukte bemoeilijkt dit. Het parkeerterrein bij de White Domes Trail is overvol, net zoals andere parkeerplaatsen. We kiezen daarom voor wat andere bezienswaardigheden in het park.

Uitzichtpunt Mouse's Tank Road

Het is een genot om over Mouse’s Tank Road te rijden. Dit is de weg vanaf het Visitor Centre tot White Domes Trailhead. Eerst rijd je tussen de hoge, bruinrode rotswanden en later door het kleurrijke landschap waar dit natuurpark geliefd om is. Voor het perfecte uitzicht op Mouse’s Tank Road, kun je op een rots langs de weg klimmen. Onderstaande foto is het resultaat!

Stop trouwens ook bij een paar andere parkeerplaatsen aan Mouse’s Tank Road om het landschap in je op te nemen. Dit zie je niet iedere dag!

Fire Canyon Overlook

We rijden ook nog langs de Fire Canyon Overlook. Vanaf dit uitzichtpunt kijk je over de kenmerkende rotsen. Leuke plek voor een korte stop.

Extra stops

Wil je je dag verder vullen in de Valley of Fire, dan kun je nog langs The Beehives, Atlatl Rock, Arch Rock en/of Elephant Rock. Deze rotsen hebben bijzondere vormen en in Amerika krijgt iedere rots die op iets lijkt (zoals een olifant) een naam en wordt het omgedoopt tot een bezienswaardigheid. Typisch! ;-)

Andere korte wandelingen die je kunt maken - naast de Seven Wonders Loop of White Domes Trail - zijn Rainbow Vista Trail en Mouse’s Tank Trail. Er is genoeg om je een dag goed te vermaken in het Valley of Fire State Park!

Ontdek het beste van de Verenigde Staten

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Verenigde Staten

Hoe Grand Teton National Park ons hart veroverde

Verenigde Staten

Yosemite National Park bezoeken: dit wil je zien en moet je weten

Verenigde Staten

Het beste van Bryce Canyon National Park in één hike

Verenigde Staten

Chesler Park Loop: een lange hike in The Needles District van Canyonlands National Park

Verenigde Staten

Dit is natuurpracht ten top: The Wave

Verenigde Staten

Cable Mountain: van de gebaande paden in Zion National Park

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen