Wij gaan een camper bouwen! | Nieuw reisproject

Djura

Na onze camper trips in Chili, Nieuw-Zeeland en IJsland is het 'vanlife vlammetje' in ons ontwaakt. Rondreizen met een campertje is zo leuk! We hadden het al weleens gehad over het kopen van een bestelbus om deze dan om te bouwen tot ons huisje op wielen. Ooit, zeiden we toen nog. En toen werd ooit ineens nu. Maak kennis met ons nieuwe reismaatje: Bruno!

Een nieuw reisproject

De afgelopen jaren hebben we al veel van de wereld mogen ontdekken. We reisden door Azië, Oceanië, Zuid-Amerika en Afrika, maar in Europa hebben we eigenlijk beschamend weinig gezien. En dat terwijl rondreizen in Europa ons ook fantastisch lijkt. De glooiende landschappen van Toscane, de overweldigende fjorden in Noorwegen, de ruige kustlijn in Groot-Brittanië, de sfeervolle Spaanse steden. Meer dan genoeg reiswensen binnen Europa dus!

Een hele tijd geleden droomden we daarom al weleens van een mooie reis door Europa met een eigen camper. En dan het liefste met een camper die we zelf hadden omgebouwd, zodat hij helemaal past bij onze wensen. Het bleef een tijd bij voorzichtig dromen, totdat we ons realiseerden dat dit misschien juist wel hét moment was om dit project te starten.

Door corona zit het maken van verre reizen er nu even niet in en ik vraag me echt af wanneer dat wel weer kan. Stil gaan zitten wachten totdat de wereld weer open gaat, dat past niet bij ons. Laten we kijken naar wat wel kan! Dus dachten we bij onszelf: Waarom dan niet nú een busje kopen en deze gaan ombouwen deze winter? Dan zijn we in het voorjaar klaar voor leuke weekendjes weg en vakanties met ons eigen reismaatje.

Verliefd op de Mercedes-Benz 407

Voorzichtig begonnen we een beetje te kijken op Marktplaats naar bestelbussen en campertjes. Al snel verloren we onszelf in de zoektocht en zaten we meerdere keren per dag Marktplaats af te speuren naar de leukste exemplaren. Een paar keer zagen we oude Mercedes-Benz 407 bussen voorbij komen. Wat zijn deze bussen leuk! Lomp en schattig tegelijk, wij houden ervan!

Na wat meer speurwerk ontdekten we dat dit type bus ook nog eens heel geliefd is om om te bouwen tot camper. Door de breedte van de bus kun je een bed in de breedte plaatsen en dat scheelt veel ruimte én de degelijke Mercedes motor rijdt met gemak honderden duizenden kilometers. Wij waren verkocht, zo eentje moest het worden!

Maak kennis met Bruno

Toen we eenmaal onze zinnen hadden gezet op een Mercedes-Benz 407, ontdekten we pas hoe populair deze bussen waren. Iedere keer werd zo'n exemplaar binnen no time verkocht. Maar... de aanhouder wint. Het is ons gelukt om deze fantastische bus te bemachtigen. Maak kennis met Bruno!

Bruno komt uit het jaar 1985, is bijna 6 meter lang en is in goede technische staat. Hij is zijn leven gestart als leger ambulance in Duitsland - vandaar het zwaailicht op het dak - en later naar Nederland gekomen. Na een hele tijd weinig gebruikt te zijn, mag hij zich nu gaan klaar maken voor heel veel avonturen. Hij heeft nu pas 59.000 kilometer op de teller, maar als het aan ons ligt wordt dat een stuk meer. Want wij gaan er hopelijk heel veel mooie reizen mee maken!

Ombouwen maar!

Maar eerst gaan we nog heel wat uren en euro's in Bruno stoppen, want er moet van alles gebeuren. Kamperen vinden we leuk, maar een beetje comfort is wel fijn. :-) Er komen daarom bijvoorbeeld zonnepanelen om stroom op te wekken, een vast, ruim bed dat je niet steeds hoeft op- en af te breken en een kacheltje is ook handig om hem 'all season' te maken.

Voor ons is dit alles ook helemaal nieuw en we zijn ons nu dan ook compleet aan het onderdompelen in de wereld van campervans en ombouw. We zijn gestart met het maken van een indeling en planning, voordat we daadwerkelijk iets gaan doen. Natuurlijk gaan we via Travly delen hoe we dit allemaal aanpakken, welke materialen we gebruiken en laten we steeds onze vooruitgang (en blunders!) zien. Op naar een heel tof eindresultaat!

Enne, heb jij tips of foto's ter inspiratie? Stuur ze door!

Meer over project Bruno

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Ons camper zelfbouw project in vogelvlucht

Project Bruno na 4 maanden

Onze eerste 2 maanden klussen aan Bruno

Verenigde Staten

Dwars door Amerika: 15 dagen, 11 staten & 3.975 kilometer

Verenigde Staten

De voorbereidingen voor onze reis door de VS, Canada en Alaska

Onze hoogtepunten en uitdagingen in 2023

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen