De mooiste vakantie eilanden in Zuid-Europa

Djura

Zin in een heerlijke vakantie op een fijn eiland? Op deze mooie vakantie eilanden kun je genieten van heerlijk weer en een prachtige omgeving. Weet jij nog niet welk eiland het wordt deze zomer? We zetten de mooiste vakantie eilanden in Zuid-Europa voor je op een rij.

Santorini - Griekenland

Je kent het vast wel. De foto's van een pittoresk, wit stadje op een steile rots aan zee. Dat is het prachtige en populaire eiland Santorini in Griekenland. Kenmerkend voor Santorini zijn de steile kliffen, lavastranden en schattige wit met blauwe dorpjes. Dit leidt tot indrukwekkende uitzichten! Oia en Fira zijn de mooiste dorpjes op Santorini. Het eiland is klein en overzichtelijk. In de zomer is het warm en droog. Genieten!

Santorini

Sardinië - Italië

Vlak onder Corsica ligt de Italiaanse parel Sardinië. Sardinië is bekend en geliefd vanwege haar hagelwitte stranden met de azuurblauwe zee. De karakteristieke dorpjes en het heuvelachtige binnenland is een bezoek meer dan waard. Je kunt er leuke fietstochten maken of je waagt je kansen op zee en kiest voor een leuke watersport. Sardinië is wat rustiger dan haar grote broer Sicilië. Als je graag uit wilt gaan en wilt dansen tot in de late uurtjes, dan is Sicilië een betere keuze.

Sardinië

Madeira - Portugal

Madeira ligt zo'n 1000 kilometer van de kust van Portugal. Je bezoekt Madeira niet voor het relaxen op stranden, maar voor de rauwe natuur en actieve wandel- of fietstochten. De kuststrook bestaat vrijwel overal uit rotsen en kliffen. Het binnenland is bergachtig. In Madeira tref je de heerlijkste visgerechten. Madeira is één van de betere surfspots in Europa. Verwacht op Madeira geen 30 graden in de zomer. De maximum temperaturen in de zomer liggen vaak rond de 22 graden. Perfect voor een actieve vakantie!

Madeira

Corsica - Frankrijk

Corsica hoort bij Frankrijk, maar toch vind je hier een hele andere sfeer dan op het Franse vasteland. De bewoners spreken hun eigen taal, zijn temperamentvol en hebben een eigen levensritme. Corsica heeft een indrukwekkende, onaangetaste natuur. Het is er bergachtig en groen. Op Corsica kun je heerlijk wandelen op één van de 1.500 wandelroutes! Het authentieke stadje Bonifacio is absoluut een bezoek waard!

Corsica

Dit is natuurlijk niet alles. Zuid-Europa heeft zoveel moois te bieden. Vergeet bijvoorbeeld Ibiza, Mallorca, Kefalonia en Zakynthos niet. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Relaxen, actief zijn of genieten van de zon. Zuid-Europa heeft in ieder geval voor ieder wat wils.

Ontdek meer leuke eilanden

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Italië

Goed voorbereid op reis naar de Dolomieten

Italië

Wat kost een vakantie in de Dolomieten?

Italië

Lago Federa en Croda da Lago: een wonderschone herfst hike in de Dolomieten

Italië

Must-do: wandelen rondom Tre Cime di Lavaredo

Italië

Dit uitzicht op Cadini di Misurina wil je gezien hebben

Italië

Doe de korte hike naar Monte Specie voor een ander uitzicht op Tre Cime

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen