Kroatië

Kroatië is een heerlijk en veelzijdig vakantieland. Zonnig weer, een schitterende kustlijn en eilanden met witte stranden en helder water maken het een topbestemming voor de zomervakantie. Maar ook als natuurliefhebber of cultuursnuiver kom je hier niks tekort. In de steegjes van Trogir, Split en Dubrovnik ervaar je het authentieke Kroatië. De Plitvice Meren en Krka watervallen zijn met hun groene bossen en helderblauwe water een lust voor het oog!

Praktische informatie Kroatië

Blogs over Kroatië

1

8 ultieme vakantiebestemmingen voor natuurliefhebbers – in Europa

Voor adembenemend mooie natuur hoef je niet perse buiten Europa te zijn. Ook binnen ons eigen continent heb je plekken waar je mond open valt van het natuurschoon. Deze 8 gebieden in Europa zijn de ultieme vakantiebestemming voor diegene die wil wandelen, fietsen of roadtrippen door een betoverende omgeving!

0

Wat kost een vakantie in Kroatië?

Vorige week hebben we een mini-roadtrip door Kroatië gemaakt. Voor ons een nieuw land en dan is het altijd even lastig in te schatten hoe de prijzen liggen. Ik hoor best wel verschillende verhalen over de prijzen in Kroatië. Sommige mensen zeggen dat het er spotgoedkoop is, maar is dat eigenlijk wel zo? Spoiler: Nee, Kroatië is niet heel veel goedkoper dan andere, zonnige vakantiebestemmingen. In deze blog geef ik je een indicatie van de prijzen die je kunt verwachten in dit schitterende land.

1

Onze prachtige mini-roadtrip in Kroatië

Een week geleden kregen we onverwachts een weekje vrij van ons werk. Wat we ermee gingen doen? Genieten in een mooi land natuurlijk! We boekten een vlucht naar Split in Kroatië en we regelden een auto. Onze mini-roadtrip door dit prachtige land kan beginnen! We bedenken een toffe combinatie van leuke stadjes (zoals Split en Zadar) en adembenemende natuur, zoals bij de Krka Watervallen en de Plitvice Meren. Kroatië heeft ons hart gestolen!

Beziens­waardigheden Kroatië

Zadar

Kroatië

Hvar

Kroatië

Split

Kroatië

Poreč

Kroatië