Praktische informatie Hongkong

Vervoer in Hongkong

De makkelijkste manier om in Hongkong van A naar B te komen is de metro (MTR). Het is goedkoop, snel en er zijn veel haltes. Op die manier overbrug je makkelijk korte én lange afstanden. De Star Ferry is een leuke manier om Victoria Harbour over te steken. Andere goede opties zijn taxi’s, de bus en de tram.

Klimaat in Hongkong

Hongkong

In de zomer kan het in Hongkong behoorlijk regenen. De zomerperiode gaat vaak gepaard met warme tot hete dagen. In een drukke stad als Hongkong is dat niet altijd prettig. Je kunt Hongkong daarom het beste bezoeken van oktober tot en met maart. In de winter kan het wel wat frisser zijn, maar met een minimumtemperatuur van ongeveer 13 graden is het bijna nooit echt koud.

Visum voor Hongkong

In Hongkong kun je 90 dagen verblijven zonder visum. Het is belangrijk dat dat je paspoort nog minstens één maand geldig is na je vertrek uit Hongkong. Let op, voor China is een visum wel verplicht. Lees hierover meer op landinformatie China.

Geldzaken in Hongkong

In Hongkong betalen ze met hun eigen munt, de Hongkong Dollar. Hongkong is vrij modern en pinnen is dan ook vrijwel nergens een probleem. Credit cards worden veel geaccepteerd. Kijk er niet gek van op als je  steeds een ander biljet hebt! In Hongkong hebben ze geen nationale bank die de biljetten drukt. Dit wordt gedaan door vier commerciële banken die ieder hun eigen ontwerp van de biljetten hebben. Uiteraard is de waarde altijd zoals die vermeld staat op het biljet.

De prijzen voor vervoer, overnachtingen en maaltijden liggen hoger dan in China. Voor 20 euro heb je een bed in een slaapzaal. Wil je iets meer comfort en kies je voor een simpele tweepersoonskamer, dan ben je ongeveer 30 euro per persoon kwijt.  Voor eten en drinken moet je als backpacker rekening houden met minimaal 15 euro per dag. Vervoer kost je slechts 1 a 2 euro gelukkig. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar een gemiddelde backpacker zal genoeg hebben aan een dagbudget van 45 euro. Als je wat vaker uiteten gaat en slaapt in simpele tweepersoonskamers, dan lopen de kosten op tot zo’n 65 euro per dag.

Slapen
Eten/drinken
Vervoer
Overig
Dagbudget p.p.
Budget
€20,-
€15,-
€2,-
€8,-
€45,-
Comfort
€30,-
€25,-
€3,-
€13,-
€71,-

Reisadvies voor Hongkong

Hongkong is bijzonder veilig en er geldt dan ook een positief reisadvies. Criminaliteit en geweld komt gelukkig zelden voor. Voor het meest actuele reisadvies ga je naar de website van de Rijksoverheid.

Hongkong
Hoofdstad
Hongkong Dollar
Valuta
Engels/Kantonees
Officiële taal
1.104km²
Oppervlakte
0
Inwoners
0
inwoners per km²

Goed om te weten

  • Voor Hongkong zijn geen speciale vaccinaties nodig. Echter is het aan te raden om je te laten inenten tegen de mazelen als je nooit mazelen hebt gehad of hier niet eerder voor ingeënt bent.

Populair op Travly