Praktische informatie Griekenland

Vervoer in Griekenland

Griekenland bestaat uit enorm veel eilanden. Als je je wilt verplaatsen tussen de eilanden, ben je daardoor afhankelijk van de boot of het vliegtuig. De populaire Griekse eilanden hebben vaak een eigen vliegveld. Met de veerboot zijn volop mogelijkheden voor het zogenaamde ‘eiland hoppen’. Op het vasteland is het meest gebruikte vervoersmiddel de bus. De bus heeft een uitgebreider netwerk dan de trein en ook de service is vaak beter. Vanuit Athene vertrekken bussen in alle richtingen van het vasteland.

Als je een auto huurt en Griekenland zelf gaat verkennen, houd er dan rekening mee dat je op de meeste snelwegen tol moet betalen. In veel gevallen kun je dit enkel contact betalen.

Klimaat in Griekenland

Griekenland

Het grootste gedeelte van Griekenland heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de winters zacht zijn en de zomers warm en droog. Enkel in de hoger gelegen gebieden kan het koeler zijn en er valt meer neerslag. In Athene kan het in juni, juli en augustus erg heet zijn. In de zomervakantie zijn daarom vooral de Griekse eilanden populair, omdat hier vaak een verkoelend windje waait.

Evenementen & festivals in Griekenland

Matala Beach Festival

In juni wordt jaarlijks het Matala Beach Festival georganiseerd. Een sfeervol festival in de badplaats Matala in Kreta. Je vindt een relaxte hippiesfeer op het festival. Jong en oud danst, slentert langs kraampjes en geniet van de zonsondergang op het strand. Je bewondert straatartiesten of zingt mee met de optredens. Het festival wordt vooral geroemd op de laidback sfeer met een vleugje nostalgie. Combineer dit met strand, zon en gezelligheid en je hebt een heerlijk weekend te pakken!

Marathon van Athene

Wist je dat de oorsprong van de marathon in Griekenland ligt? Vele jaren voor Christus rende een soldaat van het stadje Marathon naar Athene om goed nieuws te brengen over een veldslag. Hij liep hiermee ruim 38 kilometer. Pas toen de marathon voor het eerst onderdeel was van de Olympische Spelen in 1908, werd de officiële afstand van 42 kilometer en 195 meter vastgelegd. In Griekenland wordt nog ieder jaar de échte marathon georganiseerd van Marathon naar Athene. Duizenden lopers van over de gehele wereld komen naar Griekenland om de originele marathon te lopen. Natuurlijk worden de lopers aangemoedigd door veel supporters. Volop gezelligheid en sportiviteit dus!

Athene
Hoofdstad
Euro
Valuta
Grieks
Officiële taal
131.957km²
Oppervlakte
0
Inwoners
0
inwoners per km²

Goed om te weten

  • Griekenland bestaat uit meer dan 6.000 eilanden! Slechts 78 eilanden hebben 100 inwoners of meer.
  • In augustus hebben de Grieken zelf vakantie. Het is op de toeristische plekken daarom de drukste maand van het jaar!

Populair op Travly