Praktische informatie Frankrijk

Vervoer in Frankrijk

Frankrijk is een groot land. Voor het overbruggen van lange afstanden is het daarom slim om te kijken naar de mogelijkheid voor een binnenlandse vlucht. Er zijn tal van vliegvelden in Frankrijk, waarvan Parijs, Nice, Lyon en Marseilles de drukste vliegvelden zijn. Een andere snelle optie voor langere afstanden is de trein. Frankrijk heeft een uitgebreid spoorwegennet waardoor je veel bestemmingen ook met dit vervoersmiddel kunt bereiken. Reizen met de bus is langzamer, maar je ziet wel meer van de omgeving. Er komen steeds meer busmaatschappijen die lange ritten doen, waardoor je diverse steden binnen en buiten Frankrijk kunt bezoeken!

Klimaat in Frankrijk

Frankrijk

Het grootste gedeelte van Frankrijk heeft een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat er het gehele jaar neerslag valt. De zomers zijn niet extreem heet en de winters niet extreem koud. In de Franse Alpen vind je een natter en koeler klimaat, terwijl je aan de zuidoostkust een Middellandse Zee klimaat treft. Daar zijn de zomers warmer en droger dan in de rest van Frankrijk.

Evenementen & festivals in Frankrijk

Marathon van Parijs

De Marathon van Parijs is een jaarlijkse hardloopwedstrijd. Qua deelnemersaantal is dit de grootste marathon van Europa en na de marathon in New York zelfs de grootste ter wereld! Er morgen maximaal 46.000 lopers meedoen aan de marathon. De route is erg leuk, doordat deze langs diverse bezienswaardigheden in Parijs komt.

Filmfestival van Cannes

Het Filmfestival van Cannes is een internationaal prestigieus filmfestival. Er worden diverse prijzen uitgereikt. Beroemde acteurs en actrices bezoeken dit filmfestival. Wil je deze beroemdheden spotten, dan zul je rond de tijd van het filmfestival een tripje naar Cannes moeten boeken!

Quatorze Julliet

14 juli is een nationale feestdag in Frankrijk. In 1789 werd op deze dag de Bastille-gevangenis bestormd, waarna de Franse Revolutie begon. Deze feestdag is bedoeld om de vrijheid, gelijkheid en broederschap te vieren. In iedere stad worden festiviteiten georganiseerd. Vaak wordt afgesloten met een buitengewoon mooie vuurwerkshow.

Main Square Festival

Het Main Square Festival is een groot 3-daags muziekfestival in Frankrijk. De dagen bestaan uit gezelligheid, muziek en een relaxte sfeer. Na zo’n heerlijke dag kruip je in je tent op de camping om de volgende dag weer met volle teugen te kunnen genieten.

Tour de France

De Tour de France is een meerdaagse wielrenwedstrijd en bekend in heel Europa. Het grootste deel van de route loopt door Frankrijk. Fanatieke supporters reizen met de wielrenners mee om hen langs de lijn aan te moedigen. Sportiviteit en gezelligheid dus!

Lollapalooza

Lollapalooza is een groot muziekfestival in diverse landen. Na succesvolle edities in Chicago, Argentinië, Brazilië en Chili is dit festival in 2015 voor het eerst te bezoeken in Europa, namelijk Berlijn. Sinds 2017 mag ook Frankrijk dit grootse evenement verwelkomen en het belooft veel goeds! Wereldwijd bekende artiesten zoals de Red Hot Chili Peppers, Imagine Dragons en The Weeknd treden in juli op in Parijs.

Parijs
Hoofdstad
Euro
Valuta
Frans
Officiële taal
551.500km²
Oppervlakte
0
Inwoners
0
inwoners per km²

Goed om te weten

  • Op verschillende punten wijken de verkeersregels in Frankrijk af van de verkeersregels in Nederland. Als je met de auto in Frankrijk gaat rijden is het slim om dit vooraf even na te lezen. Zo voorkom je onverwachte situaties en/of boetes! Op de website van de ANWB vind je een handig overzicht van alle verkeersregels in Frankrijk.
  • In Frankrijk wordt op de meeste autosnelwegen tol geheven. Handig dus om van tevoren informatie in te winnen over tarieven en betalingsmogelijkheden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Populair op Travly