Praktische informatie Duitsland

Vervoer in Duitsland

Het openbaar vervoer in Duitsland is erg goed. In de grote steden heb je betrouwbare bus-, metro- en tramlijnen. De trein is een uitstekende optie voor snel vervoer in Duitsland. Je hebt keuze uit regionale treinen, intercity’s, nachttreinen en hogesnelheidstreinen. Met de German Rail Pass kun je voordelig per trein reizen door Duitsland.

Natuurlijk kun je ook eenvoudig roadtrippen door Duitsland. Je kunt een auto huren of met je eigen auto die kant op rijden. Wel slim om vooraf even de verkeersregels in Duitsland te checken! Ook ben je in Duitsland verplicht een milieusticker op je auto te hebben om in veel steden het centrum in te mogen. Vergeet deze niet vooraf even te regelen!

Klimaat in Duitsland

Duitsland

Het klimaat van Duitsland lijkt best wel op dat van Nederland. Neerslag valt er het gehele jaar. De winters zijn niet extreem koud, de zomers niet extreem warm. Echter kunnen er binnen Duitsland wel verschillen zijn. Vooral de hoger gelegen gebieden zijn vaak wat onvoorspelbaar en frisser. Wanneer je Duitsland bezoekt is afhankelijk van je doel. Wil je een actieve buitenvakantie of juist op wintersport? In de klimaatgrafiek vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag. Heb je al een specifieke plaats in gedachten, check dan even of het klimaat hier hetzelfde is als in de rest van Duitsland!

Evenementen & festivals in Duitsland

Oktoberfest

Het Oktoberfest is een waar begrip binnen én buiten Duitsland. Tijdens dit grote volks- en bierfeest in München kun je genieten van gezelligheid en natuurlijk bier! Het Oktoberfest duurt vaak zo’n 14 dagen en is het grootste bierfestival ter wereld. Veel mensen gaan in klederdracht, waaronder de bekende Lederhose. Ieder jaar bezoeken meer dan 6 miljoen mensen dit gezellige feest!

Melt Festival

Welkom in de ‘Stalen Stad’! Melt Festival is één van de grootste en meest unieke pop, hiphop, techno, house en elektronische festivals van Duitsland. De unieke en imposante locatie en aankleding van dit festival maakt het een grote beleving. Melt Festival is 3 dagen lang feesten in juli. Het vindt plaats op een terrein vlakbij Dessau, een Duitse stad in de buurt van Berlijn.

Kerstmarkten

Voor een gezellige kerstmarkt móet je echt naar Duitsland. De meest populaire kerstmarkten zijn in Dusseldorf, Keulen, Aken, Oberhausen en Berlijn. Voor een romantisch weekend weg tijdens de kerstdagen zijn deze plaatsen een echte aanrader!

Berlijn
Hoofdstad
Euro
Valuta
Duits
Officiële taal
357.121km²
Oppervlakte
0
Inwoners
0
inwoners per km²

Goed om te weten

  • Duitsers behoren tot de grootste bierdrinkers ter wereld. Jaarlijks drinkt een Duitser gemiddeld meer dan 100 liter bier! Je vindt in Duitsland dan ook ongeveer 1.250 bierbrouwerijen. Leuk om eens te bezoeken als je in de buurt bent.
  • Duitsland heeft een beruchte geschiedenis. Na de Tweede Wereldoorlog is het land lange tijd in twee delen gesplitst geweest, West- en Oost-Duitsland. Oost-Duitsland (DDR) was communistisch, terwijl West-Duitsland (BRD) kapitalistisch was. De deling is van grote invloed geweest op Duitsland. In 1990 is Duitsland herenigd.
  • Duitsland heeft een enorm netwerk aan snelwegen. Op meer dan de helft van de kilometers ‘Autobahn’ geldt geen maximum snelheid.
  • In Duitsland vind je meer dan 20.000 kastelen!

Populair op Travly