Sri Lanka

Yala National Park

Niks is gegarandeerd, maar als je graag eens een luipaard in het wild wil zien, dan mag het Yala National Park niet ontbreken tijdens je reis door Sri Lanka! Het is één van de beste plekken ter wereld om deze indrukwekkende katachtigen te bewonderen. Daarnaast kun je tijdens de jeepsafari’s olifanten, krokodillen, buffels, apen en allerlei soorten vogels zien. Een paradijs voor natuurliefhebbers!

Zone 1 & 5

In het zuidoosten van Sri Lanka ligt het beroemde Yala National Park. Het wildpark is opgedeeld in 5 zones, waarbij enkel zone 1 & 5 toegankelijk zijn voor toeristen. In de andere zones wordt onderzoek gedaan en documentaires opgenomen. In zone 1 tref je meer begroeiing, terwijl je in zone 5 ook open vlaktes hebt.

De kans op het spotten van een luipaard

In zone 1 leven ongeveer 75 luipaarden. De zone is 144 vierkante kilometer groot, dus de kans is behoorlijk dat je er eentje gaat zien tijdens je safari. Natuurlijk is niks gegarandeerd en moet je altijd geluk hebben als je met een gids op safari gaat in het park. Het helpt in ieder geval om vroeg in de ochtend en laat in de middag je safari’s te maken. Dan heb je de meeste kans op wilde dieren.

Vooral het zuiden van Yala National Park (zone 1) kan enorm druk zijn met toeristen. We hebben van veel mensen verhalen gehoord over file rijden in het park en situaties waarbij tientallen jeeps om een enkele luipaard staan. Wil je de ergste drukte vermijden, dan is een bezoek aan zone 5 beter. Verblijf in Katagarama of bij een homestay aan de B35 weg om dichtbij deze minder bezochte ingang te zitten!

Overnachten

Yala Avian Eye Safari
Yala Avian Eye Safari

Op 10 min. rijden van de ingang voor zone 5 - een authentieke, lokale ervaring - basic kamer, maar eten, drinken & safari mogelijkheden dik in orde

Go Yala Farm Villa
Go Yala Farm Villa

Luxe kamers in groene omgeving - in Tissamaharama (zone 1) - uitzicht op het meer - inclusief heerlijk ontbijt

Safari Lodge Yala
Safari Lodge Yala

In Katagarama - nette kamers vlakbij zone 5 van Yala - organiseren goede safari's in het park

Wild Lotus Yala
Wild Lotus Yala

Mooie bungalows in Tissamaharama - buitenzwembad aanwezig - bestseller in de omgeving van Yala National Park

Populair op Travly