Sri Lanka

Yala National Park

Niks is gegarandeerd, maar als je graag eens een luipaard in het wild wil zien, dan mag het Yala National Park niet ontbreken tijdens je reis door Sri Lanka! Het is één van de beste plekken ter wereld om deze indrukwekkende katachtigen te bewonderen. Daarnaast kun je tijdens de jeepsafari’s olifanten, krokodillen, buffels, apen en allerlei soorten vogels zien. Een paradijs voor natuurliefhebbers!

Zone 1 & 5

In het zuidoosten van Sri Lanka ligt het beroemde Yala National Park. Het wildpark is opgedeeld in 5 zones, waarbij enkel zone 1 & 5 toegankelijk zijn voor toeristen. In de andere zones wordt onderzoek gedaan en documentaires opgenomen. In zone 1 tref je meer begroeiing, terwijl je in zone 5 ook open vlaktes hebt.

De kans op het spotten van een luipaard

In zone 1 leven ongeveer 75 luipaarden. De zone is 144 vierkante kilometer groot, dus de kans is behoorlijk dat je er eentje gaat zien tijdens je safari. Natuurlijk is niks gegarandeerd en moet je altijd geluk hebben als je met een gids op safari gaat in het park. Het helpt in ieder geval om vroeg in de ochtend en laat in de middag je safari’s te maken. Dan heb je de meeste kans op wilde dieren.

Populair op Travly