Australië

Whitsundays

De Whitsunday eilanden behoren tot de meest paradijselijke eilanden ter wereld. De archipel bestaat uit 74 eilandjes die zich uitstekend lenen voor vissen, picknicken, wandelen, snorkelen en duiken. De eilanden, die liggen in het wereldberoemde Great Barrier Reef, hebben alles wat een eilandliefhebber zoekt: de witste stranden, regenwoud, unieke dieren, prachtig koraal, indrukwekkende rotsformaties en een blauwgroene zee. Het bekendste strand is Whitehaven Beach. Wat een plaatje is dat!

Het mooiste strand van Australië

Het grootste eiland is Whitsunday Island. Met een trekpleister als Whitehaven Beach, het mooiste strand van Australië en misschien wel ter wereld, is dit ook gelijk het meest bezochte eiland van de archipel. Vanaf Hill Inlet Lookout heb je een adembenemend uitzicht op het 7 kilometer lange strand met de helderblauwe zee.

De verschillende eilanden

Hamilton Island is het meest ontwikkelde eiland van de eilandengroep. Er is een vliegveld, waardoor het snel bereikbaar is vanaf het Australische vasteland. Hayman Island is het duurste eiland van de archipel en wordt vaak gebruikt als bestemming voor luxe huwelijksreizen. Hook Island en Daydream Island zijn ook een bezoekje waard. Daydream Island is klein, maar fijn! Je hebt hier namelijk een unieke koraalvijver waar pijlstaartroggen, nemo-visjes en haaien zwemmen. Long Island wordt vooral bezocht vanwege haar prachtige wandeltocht door de bosrijke omgeving. Ook South Molle Island heeft gave hikes. Echt onderscheidend aan dit eiland is het fantastische uitzicht over de Whitsunday eilanden vanaf Mount Jeffreys.

Slapen op een onbewoond eiland

Je kunt met een luxe zeilboot de Whitsundays verkennen, maar ook degene die liever back to basic gaan kunnen hun hart ophalen bij de Whitsunday eilanden. Je kunt er namelijk slapen op een onbewoond eiland! Diverse reisorganisaties regelen voor jou zo’n bijzondere ervaring. Met een tentje, wat eten en drinken en een handjevol andere mensen beleef je een unieke nacht op een onbewoond eiland. Onvergetelijk!

Praktische informatie

In de periode van november t/m maart heb je grote kans om gevaarlijke kwallen (marine stingers) tegen te komen. Tevens is het dan heet en nat. Het beste is dus om de Whitsundays te bezoeken van april t/m oktober. Via Airlie Beach kun je één- of meerdaagse tours boeken naar de idyllische eilanden. Vanuit de grote steden kun je per vliegtuig rechtstreeks naar Hamilton Island.

Populair op Travly