Nieuw-Zeeland

Waitomo Caves

Natuurpracht overdondert je in de Waitomo Caves. Dit gigantische grottenstelsel is voor een groot deel nog niet eens ontdekt. De grotten die wel gevonden zijn, zoals de Ruakuri- en Awanui-grotten en de meest bekende Glowworm Cave, zijn opengesteld voor toeristen. Met een bootje vaar je door de indrukwekkende grotten en bewonder je de stalagmieten en stalactieten.

De Glowworm Cave is zo bekend én populair door het bijzondere natuurfenomeen wat je hier kunt bewonderen. Miljoenen gloeiwormen tegen het plafond van de grot maken het net alsof je naar de Melkweg kijkt. Er kan nog weleens een lange rij staan voor de grot, maar laat je hierdoor niet ontmoedigen. De grot is een bezoek meer dan waard.

Nieuw-Zeeland is natuurlijk bekend om de avontuurlijke sporten en activiteiten en ook in de Waitomo Caves zijn weer spannende activiteiten te ondernemen. Bij Black-water raften lig je in een luchtband en laat je je meedrijven met de stroom van de ondergrondse rivier van de Ruakuri Grot. Het is donker, smal en je komt door een tunnel vol gloeiwormen! Ook is er een tocht waarbij je gaat abseilen en klimmen, bijvoorbeeld in de Lost World Cave. Ontzettend gaaf om te doen!

Populair op Travly