Peru

Vinicunca / Rainbow Mountain

Nog niet zo ontdekt, maar oh zo uniek! Vinicunca komt uit het Quechua en betekent letterlijk Zeven Kleuren Berg. Onder toeristen staat de prachtige locatie midden in de Andes bekend als Rainbow Mountain. De kleuren van de bergen ontstaan door het eroderen van afzettingsgesteente en de mineralen in de grond. Het uitzicht is werkelijk spectaculair, maar je moet wel een flinke inspanning leveren om er te komen! Deze natuurpracht zie je het beste vanaf een punt dat gelegen is op meer dan 5.000 meter hoogte en de klim er naartoe is echt pittig.

Vanuit Cusco worden veel ééndaagse tours naar Vinicunca aangeboden. Je vertrekt dan in de nacht (rond 3:00 uur) en rijdt in 2,5 tot 3 uur naar een klein dorpje waar je start met je hike. Je bent dan op een hoogte van ongeveer 4.300 meter en moet dus meer dan 700 hoogtemeters maken. Door de ijle lucht en de pittige klim is dit echt intensief. Onderweg kun je een paard of ezel huren, zodat je even kan rusten als je het niet meer volhoudt. Veel stellen nemen samen 1 paard (kosten: 19 euro), zodat ze afwisselend even kunnen bijkomen. Na 3 tot 4 uur bikkelen word je beloond met het kippenvel-moment waarvoor je komt. Je kijkt zo op die schitterende, bontgekleurde bergen. Dit is echt iets unieks! De beklimming is een avontuur. Doordat je je de gehele dag op grote hoogte bevindt, is het slim om vooraf een paar dagen te acclimatiseren in Cusco. Ook is het belangrijk om veel water te drinken om het risico op hoogteziekte te verkleinen.

De intensieve hike naar Vinicunca is niet voor iedereen te doen. Als je dit niet ziet zitten, dan kun je kiezen voor een meerdaagse tour naar de Rainbow Mountains. In Cusco vind je tal van bureautjes die tochten naar dit natuurfenomeen verzorgen.

Populair op Travly