Chili

Villarrica vulkaan

In het zuiden van Chili ligt één van de actiefste vulkanen van Zuid-Amerika, de Villarrica vulkaan. Een groot deel van het jaar is de bijna 3.000 meter hoge vulkaan bedekt met sneeuw. In 2015 is de vulkaan voor het laatst uitgebarsten. Avonturiers komen ’s ochtends heel vroeg uit hun bed om te proberen de top van de vulkaan te bereiken. Door snel veranderende weersomstandigheden en de gladheid richting de top is het zeker geen makkelijke klim. Maar, het uitzicht dat je hebt vanaf de top maakt het de spannende tocht meer dan waard!

De vulkaan steekt hoog uit boven het gelijknamige meer en dorp in Chili en ligt in het Merengebied. De vulkaan is één van de weinigen ter wereld met een lavameer in de krater. De vulkaan ligt in het Villarrica Nationaal Park waar je prachtige wandel- of paardrijtochten kunt maken. Regelmatig zie je rookpluimpjes uit de indrukwekkende vulkaan komen.

Beklimming van de Villarrica vulkaan

Vanaf Púcon worden tours naar de top van de vulkaan aangeboden. De weersomstandigheden moet goed zijn voor een beklimming en houd er dan ook rekening mee dat je tocht weleens dagen uitgesteld kan worden als het weer niet goed genoeg is. Er zijn tal van gidsen en bureautjes die de trekking aanbieden. Ben echter kritisch op het gebied van uitrusting en veiligheid en vraag goed rond onder andere reizigers of via het internet. De trekking is niet zonder gevaren en je hebt gidsen nodig die een goede inschatting kunnen maken van de veiligheid. Het gebeurt niet zelden dat een tocht halverwege afgeblazen moet worden, bijvoorbeeld doordat het weer ineens omslaat. Het beklimmen van de vulkaan kost je ongeveer 5 tot 6 uur. Vanaf de top kun je door de sneeuw naar beneden glijden, waardoor je in 30 tot 60 minuten alweer beneden staat! Het bereiken van de top geeft een absolute kick, maar het naar beneden glijden is misschien minstens zo spannend en leuk!

Populair op Travly