Colombia

Villa de Leyva

Witte huisjes, schattige balkonnetjes en pleinen en straten met kinderkopjes. In Villa de Leyva waan je je terug in de tijd! Het stadje werd in de 16e eeuw gesticht door de Spanjaarden en sindsdien is er eigenlijk weinig veranderd. Het Plaza Mayor is met een oppervlakte van 14.000 vierkante meter het grootste plein van Colombia en het centrale punt in het dorp. Dwaal heerlijk rond in dit idyllische, koloniale stadje.

Villa de Leyva ligt in een hooggelegen vallei en het gebied is semi-woestijnachtig. Dat maakt dat er ook genoeg leuke dingen te zien en te doen zijn net buiten het stadje. Zo loop je in een uur naar Jezus Christus bij Mirador Sagrado Corazon waar je uitzicht hebt over Villa de Leyva. Ook kun je een paardrijtocht in de omgeving maken, bijvoorbeeld naar de drie blauwe meren Pozos Azules. Ten westen van Villa de Leyva ligt het sprookjesachtige Casa Terracota. Dit bijzondere huis is geheel gemaakt van klei en is opgedroogd in de zon. Het is een opvallende verschijning!

Hoe kom je in Villa de Leyva?

Villa de Leyva ligt op ongeveer 160 kilometer rijden van de Colombiaanse hoofdstad Bogota. In Bogota ga je naar het busstation Terminal de Transporte (hal 3) en koop je een buskaartje naar Villa de Leyva. Een directe bus naar Villa de Leyva doet er 3 tot 4,5 uur (afhankelijk van het verkeer) over en kost je ongeveer 25.000 COP (≈ €7,50).

Kom je vanuit outdoor-paradijs San Gil, dan zul je eerst de bus moeten nemen naar Tunja. Vanaf Tunja kun je in een uurtje met de bus naar Villa de Leyva. In totaal zul je wel 5 tot 6 uur onderweg zijn.

Overnachten

Hostel Casa Beija Flor
Hostel Casa Beija Flor

Een knusse accommodatie op minder dan 10 minuutjes lopen van Plaza Mayor. Je voelt je hier direct thuis!

Hotel Villa Mandalas
Hotel Villa Mandalas

Een simpele accommodatie, maar wel goedkoop, schoon en op de perfecte locatie in Villa de Leyva.

Populair op Travly