Zimbabwe

Victoria Falls

Wat een natuurgeweld! Vanaf kilometers afstand hoor je de immense hoeveelheid water naar beneden kletteren. De Victoria Falls zijn één van de grootste watervallen ter wereld. Elke seconde vallen er miljoenen liters water naar beneden over de 1,7 kilometer brede watervallen. De Victoria Falls laten je zien hoe machtig én prachtig de natuur is!

Met een hoogte van ruim 100 meter en een breedte van 1,7 kilometer zijn de Victoria Falls niet de hoogste en ook niet de breedste watervallen ter wereld. Toch worden de Victoria Falls gezien als grootste waterval ter wereld, doordat het oppervlak van de watermuur nergens ter wereld zo groot is. De Zambezi rivier zorgt voor de toestroom van het water. De watervallen liggen deels in Zimbabwe en deels in buurland Zambia. In het droogseizoen van september tot januari voert de rivier minder water naar de watervallen, waardoor er dan weleens gaten in de watermuur vallen. De beste tijd om dit natuurfenomeen te bezoeken is dan ook van februari t/m augustus.

Het park en andere activiteiten

Voor 10 dollar krijg je toegang tot het park vanwaar je de machtige watervallen kunt bewonderen. Er loopt een pad langs de watervallen, zodat je ze van begin tot het einde kunt zien. Op sommige uitkijkpunten zie je echter niks door de mist die de waterval veroorzaakt. Een andere tip: de watervallen zorgen voor zoveel opspattend water dat je zeiknat wordt van een wandeling langs de watervallen. Poncho’s zijn absoluut geen overbodige luxe!

Voor veel bezoekers van de Victoria Falls is het plaatsje Livingstone de uitvalsbasis. Je kunt je namelijk makkelijk meerdere dagen vermaken bij de Victoria Falls. Voor een adembenemend uitzicht op de watervallen boek je een helikoptervlucht en vlieg je eroverheen. Wauw! Ook worden er onwijs veel spannende activiteiten aangeboden. Bungee jumpen vanaf een stalen brug, raften over de wilde rivier of ziplinen, de opties zijn eindeloos!

Populair op Travly