Chili

Valle de la Luna

Uitgestrekte zandvlaktes, verborgen grotten en imposante rotsformaties maken Valle de la Luna één van de belangrijkste bezienswaardigheden binnen de Atacama woestijn. Het is één van de droogste plekken op aarde, waardoor het landschap kaal en dor is geworden. Het doet denken aan het landschap op de maan en daar dankt de vallei haar naam dan ook aan. In het licht van de ondergaande zon verandert de vallei steeds van kleur. Dit zorgt voor magische uitzichten!

De natuurparel is sinds 1982 een natuurmonument. De Moon Valley ligt op slechts 15 kilometer van San Pedro de Atacama en is makkelijk bereikbaar vanaf de woestijnstad. Vooral met zonsondergang is het druk bij Valle de la Luna. Wil je deze bijzondere plek liever voor jezelf? Sta dan heel vroeg op en zorg dat je met zonsopkomst bij de maanvallei bent. Veel minder druk en de opkomende zon zorgt voor een schitterend spektakel waarbij de zandduinen steeds van kleur veranderen.

Iets verderop ligt de Dode Vallei. Dit is de perfecte plek voor een middagje sandboarden of mountainbiken. Ook kun je vanaf hier paardrijtochten doen door het speciale landschap. Ook kun je vanuit de Moon Valley eenvoudig door naar de zoutvlaktes van de Atacama woestijn met haar prachtige meren, zoals Laguna Chaxa, Laguna Miscanti & Miñique en Laguna Tebinquinche.

Populair op Travly