Indonesië

Ujung Kulon

Ujung Kulon National Park bestaat uit een aantal eilanden en beslaat in totaal 80.000 hectare. Het nationaal park is vanwege een wat lastige bereikbaarheid wild en ongerept gebleven. De diversiteit aan flora en fauna is hier enorm. Mooie stranden, prachtig koraal en volop wildlife. Deze verborgen parel is een must see voor dier- en natuurliefhebbers!

Het Ujung Kulon National Park bestaat uit het schiereiland Ujung Kulon, de eilanden Peucang en Handeuleum, de Gunung Honje keten, de Krakatau Archipel en het grote eiland Panaitan. Sinds 1991 staat het park op de UNESCO Werelderfgoedlijst door de grote diversiteit aan begroeiing en wilde dieren. In het park leven maar liefst 310 verschillende soorten zoogdieren, reptielen, vogels en insecten!

De begroeiing op de eilanden is erg gevarieerd. Moerassen, regenwoud en grasvlakten wisselen elkaar af. Al hikend met een gids verken je de diverse eilanden. Op Panaitan Island spot je volop wildlife, zoals krokodillen, apen en slangen. Peucang Island heeft fijne stranden en is een uitstekende plek om te snorkelen. Het koraal is hier nog helemaal in tact. Bij Gunung Raksaa kun je goed surfen en je vindt er oude Hindoebeelden. De variatie maakt dit nationaal park een heerlijke plek waar je veel kunt beleven!

Populair op Travly