Indonesië

Ubud

Ingeklemd tussen de groene rijstvelden ligt het culturele hart van Bali: Ubud. Het centrum van de stad biedt tal van idyllische slaapplekken, hippe restaurants en schattige winkeltjes. Onder backpackers staat Ubud bekend als de favoriet op Bali en dat komt zeker ook door de prachtige omgeving. De vriendelijke locals en relaxte sfeer maken Ubud de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van Bali’s binnenland.

In Ubud barst het van de cultuur. In de hoofdstraat, Jalan Raya Ubud, slenter je langs de vele kunstwinkeltjes en in het Puri Saren Agung paleis worden iedere dag optredens gegeven door Balinese dansgroepen. Zo’n dansoptreden is absoluut een bijzondere ervaring. In het museum Puri Lukisan leer je over de traditionele Balinese cultuur en in het Neka Art museum bewonder je echte Balinese kunst. Ook is Ubud de ideale plek om te ontspannen en je over te geven aan massages en yoga.

Monkey Forest in Ubud

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Ubud is het Monkey Forest. In dit tempelcomplex leeft een grote kolonie makaken. Leuk om te zien, maar ze zijn wel behoorlijk brutaal! Let op je spullen en neem geen eten en kostbaarheden mee, want je hebt kans dat je het nooit meer terug ziet. Ondanks de brutale bewoners van het tempelcomplex is het een leuke plek om te bezoeken.

Natuur rondom Ubud

Ubud wordt omgeven door groene rijstvelden en regenwoud. Het schitterende gebied is perfect voor een hike, fietstocht of een dagje raften op de Ubud Ayung Rivier. Ubud staat vooral bekend om de adembenemende, groene rijstvelden in de omgeving. De Tegallalang rijstvelden en de rijstvelden van Jatiluwih worden gerekend tot de mooiste van Bali. Zorg dat je er vroeg in de ochtend bent, zodat je magische foto’s kunt maken!

Tempels vlakbij Ubud

De Pura Ulun Danu Bratan tempel is een bezoek meer dan waard. Deze tempel ligt aan de rand van het kratermeer Bratan en is een echt plaatje. Je kunt een bezoek aan de tempel mooi combineren met de kratermeren Buyan en Tamblingan, die op minder dan een uur rijden van Ubud liggen. Het bergdorpje Bedugul en de botanische tuinen van het dorp zijn ook een stop waard.

Een andere bijzondere tempel in de omgeving van Ubud is de Pura Tirta Empul tempel. Het is één van de heiligste tempels op Bali en ligt op 20 kilometer afstand van de stad. In de tuin van de tempel zie je het borrelen door hete, ondergrondse bronnen. Gaaf om te zien!

Overnachten in Ubud

Er zijn erg veel leuke accommodaties in Ubud. De stad trekt backpackers die voor een paar euro een bed nodig hebben, maar je vindt er ook luxe accommodaties voor de toerist die meer comfort wil tijdens het reizen. Voor ieder wat wils en voor allerlei budgetten dus!

Populair op Travly