Nieuw-Zeeland

Tongariro National Park

De natuur in het Tongariro National Park is écht bijzonder. Dat het park als eerste natuurpark door UNESCO op de Werelderfgoedlijst werd gezet is daar een absoluut bewijs van. De drie actieve vulkanen in het park zijn enorm indrukwekkend. Er is veel variatie aan natuur en omgeving, waardoor het een onwijs interessante plek is om te wandelen. Je komt door bossen en steppe, wandelt langs kraters, warmwaterbronnen en modderpoelen. De Tongariro Crossing van 17 kilometer aan wandelpaden is dé manier om de overweldigende natuur op je in te laten werken!

In het park liggen 3 vulkanen die nog actief zijn. Mount Tongariro, Mount Ruapehu en Mount Ngauruhoe zijn de namen van de vulkanen, waarvan Mount Ruapehu met bijna 3.000 meter hoogte de hoogste vulkaan in het park is. De smaragdgroene Emerald Lakes en de Ketethi Hot Springs met warmwaterbronnen en borrelende modderpoelen zijn de highlights van het park. De oostkant van het park is droog en heeft bijna geen begroeiing. In de lente en zomer is het park een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars, in de winter kun je hier perfect wintersporten.

Tongariro Crossing

In het park heb je keuze uit diverse wandelingen, van enkele uren tot enkele dagen. Zo loop je in een paar uur naar de Taranaki-waterval en de Silica-stroomversnellingen. De Tongariro Crossing is de meest populaire wandeltocht in het park. In één dag loop je deze route in ongeveer 7 tot 8 uur. Best vermoeiend, maar qua moeilijkheidsgraad heel goed te doen. De route is 17 kilometer lang en neemt je mee door het spectaculaire, vulkanische landschap. Je doorkruist beekjes, loopt over lavabrokken en soms ook over sneeuw. Het afwisselende landschap, de heldere kratermeren en de onovertroffen uitzichten maken deze tocht een echte must do!

Populair op Travly