Colombia

Tayrona National Park

Relaxen aan de mooiste stranden, wandelen door tropisch regenwoud en vanuit je hangmat de schitterende sterrenhemel bekijken, dat doe je in Tayrona National Park! In het noorden van Colombia vind je het populaire Tayrona Nationaal Park. Het park van 15.000 hectare ligt aan de Caribische Zee. Hier vermengt strand zich met tropisch regenwoud en dat zorgt voor indrukwekkende natuurpracht!

Het witte zand, de imposante rotsblokken in het water en het turquoise water. Tayrona is een natuurparadijs! Het ecosysteem is uniek in de wereld en er leven veel soorten dieren in het park. Door de sterke stroming kun je helaas niet overal zwemmen, maar de baai La Piscina is veilig en de perfecte plek voor een verkoelende duik. Op een half uurtje lopen van La Piscina ligt El Cabo San Juan Guía. Daar vind je tropische stranden omgeven door wuivende palmbomen. Loop je nog een paar uur verder door de jungle, dan kom je bij El Pueblito. El Pueblito is een mooie ruïne van de Tayrona indianen die oorspronkelijk leefden in dit gebied.

Kaart Tayrona National Park - Colombia

Overnachten in het park

Kun je geen genoeg krijgen van de paradijselijke stranden en de groene jungle, dan kun je gewoon een nachtje blijven slapen in het park. Bij de baai Arrecifes en Cabo San Juan del Guía heb je campings waar je een tentje huurt of in een hangmat slaapt. Het wordt waarschijnlijk niet je meest comfortabele nacht ooit, maar een ervaring is het wel!

Hoe kom je in Tayrona National Park?

Tayrona ligt aan de doorgaande weg tussen Santa Marta en Palomino. Vanuit beide plekken kun je eenvoudig op de bus stappen en aan de chauffeur vragen om te stoppen bij de El Zaino ingang van Tayrona. Vanaf Santa Marta vertrekken de bussen bij het Mercado Publicado (calle 11). Zowel vanuit Santa Marta als Palomino ben je ongeveer een uur onderweg naar Tayrona.

Handig om te weten

  • In de weekenden wordt het park bezocht door buitenlandse toeristen én Colombianen die hier van hun weekend komen genieten. Dat betekent extra drukte. Het is daarom het beste om Tayrona op een doordeweekse dag te bezoeken.
  • Je mag zelf een tent of hangmat meenemen, maar op een camping eentje huren is ook mogelijk.
  • Blijf je slapen in het park, laat je grote backpack dan achter bij je hostel waar je de nacht ervoor hebt geslapen. Je moet behoorlijk wat wandelen in het park en met een zware backpack én meer dan 30 graden is dat best pittig!

Overnachten

Eco Hostal Yuluka
Eco Hostal Yuluka

Dichtbij de ingang van het park - tuin & buitenzwembad - chillen in hangmatten

Manigua Tayrona Hostel
Manigua Tayrona Hostel

Ruime, lichte kamers - buitenzwembad om af te koelen na een dag hiken in Tayrona - heerlijk ontbijt

Populair op Travly