Australië

Tasmanië

Ongerepte wildernis en adembenemende natuur, dat is Tasmanië! Op het eiland vind je dichtbegroeide bossen en hagelwitte stranden met het helderste water. Veel bezoekers zijn helemaal weg van het eiland en zien het als één van de schilderachtigste eilanden ter wereld. Tasmanië bestaat voor ruim eenderde aan natuurgebied en is het leefgebied van een groot aantal verschillende dieren. De natuur wordt afgewisseld met koloniale, gezellige dorpen. Een hemels eiland voor natuur- en wandelliefhebbers!

Nationale parken

De natuur heerst op Tasmanië. Grote delen van het eiland zijn onbewoond en er zijn zelfs nog plekken waar nauwelijks mensen zijn geweest! Een populair nationaal park is Freycinet NP. Het is een groot, bergachtig natuurgebied met parelwitte stranden. Ook één van de mooiste stranden van Australië ligt in dit park: Wineglass Bay. Ook de Bay of Fires is een prachtige bezienswaardigheid in het park. Oranjerode stenen omringen de kilometers lange stranden. Prachtig! Freycinet National Park ligt op een schiereiland waar de zon 300 dagen per jaar schijnt, heerlijk!

Het Cradle Mountain Lake St. Clair National Park was het eerste nationaal park in Tasmanië en is echt één van de laatste ongerepte wildernissen ter wereld. Het hoogste punt van Tasmanië, Mount Ossa met 1.617 meter, ligt in dit park. Ook vind je in het park valleien, rivieren, bossen, gletsjers en watervallen. De grootste trekpleister van het park is het fotogenieke Lake St. Clair.

In het Southwest National Park maak je prachtige hikes langs meren, wouden en de kustlijn. De natuur is hier erg ruig en wandelpaden zijn nauwelijks aangegeven. Bereid je daarom goed voor! Het Ben Lomond NP is de beste skiplek in Tasmanië. De minder ervaren wandelaars gaan graag naar Mount Field National Park. Hier zijn, in tegenstelling tot andere nationale parken, de wandelpaden goed aangegeven. Loop hier in ieder geval naar de Russell Falls en als je tijd hebt ook naar Twilight Tarn.

Steden & dorpen

Het sfeervolle Hobart is de hoofdstad van het eiland. De stad heeft het grootste vliegveld en een grote haven en fungeert daardoor voor veel reizigers als begin- en eindpunt van hun rondreis door Tasmanië. De gezellige stad ligt aan de voet van Mount Wellington en aan de mond van de Derwen River. Moderne en koloniale architectuur wisselen elkaar af. In Hobart vind je gezellige restaurants en pubs, mooie parken en schattige antiekwinkeltjes. In de wijk Salamanca is er iedere zaterdag een leuke markt met meer dan 300 kraampjes.

De tweede stad in Tasmanië is Launceton. Dit is één van de oudste steden van heel Australië. Naast het pretpark Penny Royal World, wijnmakerijen en de Victoriaanse huizen wordt Launceton vooral bezocht door de geweldige natuur in de omgeving. De Tamar Valley en Ben Lomond National Park zijn een bezoek zeker waard. Op slechts een kwartiertje lopen van de stad ligt een spectaculair ravijn, de Cateract Gorge. In het ravijn kun je een mooie wandeling maken of naar beneden abseilen.

Overland Track

Als je de ruige en ongerepte natuur van Tasmanië écht wilt ervaren, dan is de Overland Track iets voor jou. In het Cradle Mountain Lake St. Clair National Park ligt de beroemde wandeltocht van 65 kilometer. Er zijn echter veel zijwegen die je naar eigen wens kunt nemen. Veel wandelaars kiezen ervoor om de tocht in ieder geval uit te breiden naar 82 kilometer door ook naar Lake St. Clair te gaan. Onderweg slaap je in hutten of je eigen tent en ervaar je hoe het is om ‘back to basic’ te gaan. De meeste wandelaars lopen de Overland Track in 5 dagen.

Populair op Travly