Colombia

Taganga

Taganga is een geliefde backpackersbestemming vanwege de laid-back sfeer en aanwezigheid van fijne stranden. Iedere avond wordt hier wel een feestje gebouwd en de meeste reizigers komen dan ook echt voor het uitgaan naar Taganga. Overdag chillen op het strand, genieten van verse visgerechten en daarna de zonsondergang kijken bij rooftopbar El Mirador. Als de zon onder is en de temperatuur iets zakt, barst het feest los in Taganga!

Oorspronkelijk is Taganga een vissersdorp, maar tegenwoordig is het omgedoopt tot het party dorp in het noorden van Colombia. Echt authentiek is het dus niet meer. Het enige is wel dat je er nog steeds de meest smakelijke, verse vis kunt eten.

Als je na het stappen een dagje strand pakt, loop dan verder dan de baai van Taganga. Punta Ancon of Punta San Antonio zijn veel rustiger en mooier. Via een wandelpad door woestijnlandschap kom je bij deze kleinere baaien. Hier kun je de traditionele vissers aan het werk zien.

Vanuit Taganga boek je eenvoudig trektochten naar het populaire Park Tayrona of je start hier met de Lost City hike naar Ciudad Perdida.

Hoe kom je in Taganga?

Taganga ligt vlakbij de grotere stad Santa Marta. Vanaf het busstation van Santa Marta of het centrum van de stad stap je makkelijk in één van de minibusjes die naar Taganga gaan. Zoek je een comfortabeler vervoermiddel, dan is de taxi een goede optie.

Overnachten

Hotel Cactus Taganga
Hotel Cactus Taganga

Bungalows met uitzicht op zee - eigen badkamer - strand op 1 minuut lopen - ultiem relaxen in de hangmatten

Hostal Casa Horizonte
Hostal Casa Horizonte

Keuze uit bed op slaapzaal of privé kamer - buitenzwembad aanwezig - geweldig uitzicht over de baai - gedeelde keuken

Populair op Travly